O2 - 90 tisíc zákazníků připojeno přes CDMA

26. 10. 2006 16:24    Rubrika: Tiskové zprávy

Už více než 90 tisíc zákazníků využívá mobilní vysokorychlostní připojení přes CDMA

Počet zákazníků společnosti Telefonica O2 Czech Republic, a.s., využívajících vysokorychlostní mobilní přístup k internetu prostřednictvím technologie CDMA2000 1xEV-DO, překročil minulý týden hranici 90 tisíc a každý měsíc roste v průměru o další dva tisíce. Díky neustálé optimalizaci pokrytí a zvyšování kapacity sítě může tento způsob připojení v současnosti využívat takřka 85 % obyvatel České republiky.

Bezdrátové vysokorychlostní připojení k internetu pomocí technologie CDMA od společnosti Telefónica O2 Czech Republic je v současné době nejpoužívanějším a nejdostupnějším typem mobilního vysokorychlostního připojení na českém trhu. Jeho pokrytí je na více než 80% území České republiky. Za prvních 9 měsíců letošního roku se počet uživatelů tohoto připojení zvýšil zhruba o 20 tisíc (29%) a potvrzuje tak správné rozhodnutí společnosti Telefónica O2 Czech Republic o začlenění CDMA do konvergenční produktové strategie.

Od 2. října 2006 dokonce nabídla Telefónica O2 Czech Republic propojení jak pevného, tak i mobilního vysokorychlostního připojení v nové službě Internet Komplet. Díky ní získávají uživatelé možnost používat v rámci jednoho měsíčního poplatku jak vysokorychlostní O2 Internet Expres přes pevnou linku (ADSL), tak v případě potřeby také mobilní připojení O2 Internet Mobil (CDMA) o rychlosti až 512 kb/s s 20 hodinami připojení za měsíc zdarma. Po vyčerpání volných hodin mobilního připojení si může zákazník jednoduchým způsobem online doobjednat rozšiřující časové bloky.

Nová služba má ještě mnoho dalších výhod. Mezi ně patří například pro oba typy připojení dotované modemy a aktivace služby přijde zákazníky pouze na jednu korunu. Pro přístup k internetu budou zákazníci vždy používat stejný login i uživatelské heslo. S tímto účtem se navíc zákazníci mohou dostat do největší sítě O2 Wifi Hot-spotů v České republice. Navíc do konce října může zákazník využít BONUS 2000,- Kč, pokud zároveň užívá i mobilní tarify od O2.