Intel splňuje EPA ENERGY STAR

29. 10. 2006 23:46    Rubrika: Tiskové zprávy

INTEL POVZBUZUJE HI-TECH PRŮMYSL K DODRŽOVÁNÍ NOVÝCH SPECIFIKACÍ EPA ENERGY STAR®

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Procesory Intel® Core™2 Duo umožňují splnění požadavků na energeticky úsporný provoz

Společnost Intel potvrzuje svou vedoucí pozici na trhu a dlouhou historii výroby inovativních, energeticky šetrných technologií a produktů a ohlašuje plnou podporu nových specifikací agentury pro ochranu životního prostředí EPA ENERGY STAR pro oblast počítačů. Intel připravuje procesory a další systémové komponenty, které výrobcům PC a notebooků umožní připravit systémy, které budou vyhovovat novým specifikacím ENERGY STAR platným od poloviny roku 2007.

„Společnost Intel dlouhodobě úzce spolupracuje s EPA a dalšími světovými organizacemi na vývoji a zpřístupňování energeticky úsporných technologií,“ říká Rob Crooke, vicepresident a generální ředitel Business Computing Group společnosti Intel. „Nové procesory Intel® Core™2 Duo zajišťují potřebný vysoký výkon při nízké spotřebě. Nové specifikace ENERGY STAR jsou smysluplným krokem k výraznějšímu odlišení energeticky výhodnějších počítačů.“

Při podpoře zavádění nového programu ENERGY STAR bude společnost Intel úzce spolupracovat s organizací EPA a bude zpřístupňovat poznatky o návrhu energeticky efektivních systémů malým výrobcům v partnerském programu Intel Channel, kteří pak budou schopni zajistit svým zákazníkům systémy vyhovující novým specifikacím. Tyto aktivity vyvrcholí publikací „návodu“ s osvědčenými postupy, které zajistí úspěšnou certifikaci systému.

„Inovativní duch počítačového průmyslu, který stál za americkou technologickou revolucí, nyní přináší revoluci v oblasti využití energie,“ uvádí Stephen L. Johnson, jednatel společnosti EPA. „Prostřednictvím značky ENERGY STAR zajišťuje president Bush a organizace EPA lepší budoucnost našeho národa a já oceňuji lídry, jako je společnost Intel, kteří vyvíjí energeticky šetrné počítačové technologie prospívající našemu životnímu prostředí a rovněž i našim peněženkám.“

Mezi úspěchy společnosti Intel na poli efektivnějšího využití energie v počítačích patří procesory z roku 1992 pro vůbec první počítače se značkou ENERGY STAR. V poslední době je to řada nových produktů s nejnovější mikroarchitekturou Intel Core, například procesor Intel Core 2 Duo, které jsou v čele energeticky šetrného výkonu. Agentura EPA v minulosti ocenila přínosy společnosti Intel na poli efektivního využití energie speciální cenou ENERGY STAR v roce 2001 za vývoj technologie Instantly Available PC, která omezila spotřebu PC o 71 procent a v roce 2004 za výrazné zvýšení efektivity činnosti napájecích zdrojů.

O revizi specifikací ENERGY STAR pro rok 2007
Nově publikované specifikace verze 4.0., vrstva 1 pro PC začnou platit od
20. července 2007 a nahradí specifikace verze 3.0, vrstva 2 z července 2000. Cílem nové verze je odlišit na trhu energeticky úsporné počítače a zrychlit zavádění energeticky šetrných technologií.

Společnost Intel je světovým lídrem v oblasti výroby a vývoje polovodičů, technologií, produktů a iniciativ s cílem soustavně zlepšovat pracovní prostředí a život lidí.

Tiskové zprávy

Diskuse