Acer představuje TravelMate 4280 a Aspire 5680

1. 11. 2006 16:22    Rubrika: Tiskové zprávy

Acer představuje nové notebooky TravelMate 4280 a Aspire 5680 s procesory s dvojitým jádrem Intel Core 2

Acer představuje TravelMate 4280 a Aspire 5680

TISKOVÁ ZPRÁVA – v původním znění

Společnost Acer, která je čtvrtým největším prodejcem na světovém trhu IT (zdroj: údaje firmy Gartner za 2. čtvrtletí 2006), dnes představila dvě nové řady notebooků s procesory Intel Core 2 Duo: TravelMate 4280 a Aspire 5680.

Společnost Acer určila tyto dvě nové řady notebooků pro mobilní práci v souladu s novou komunikační a marketinkovou strategií, která přiřazuje jednotlivé uživatelské profily, tzn. domácí/soukromí uživatelé, profesionální řešení a řešení pro malé podniky, malé a středně velké společnosti a velké společnosti, určitým výrobkovým řadám. Především nabídka notebooků byla rozdělena do čtyř funkčních skupin – náhrada stolních počítačů, mobilní práce, řešení pro malé a domácí kanceláře a domácí zábava, které jsou zaměřeny na charakteristické potřeby každé cílové skupiny.

Podle definice zahrnuje uživatelský profil rovněž veškeré související požadavky na výpočetní techniku a popisuje funkce, úlohy a aplikace, které má systém provádět. Rozdělení rozsáhlé nabídky notebooků do čtyř funkčních skupin umožňuje společnosti Acer lépe se zaměřit na každý uživatelský profil.

Uživatelské profily a funkční skupiny notebooků se vzájemně doplňují a umožňují jasně definovat očekávání uživatelů a vedou je k ideálnímu řešení jejich individuálních potřeb.

Nové notebooky pro mobilní práci, osazené vynikajícími nejnovějšími procesory Intel Core 2 Duo, jsou určeny pro mobilní uživatele, kteří potřebují notebooky, jež splňují požadavky podniků i nároky vedení a současně zajišťují úplnou kompatibilitu: komunikace VoIP a připojení k bezdrátové i pevné síti. Obě řady jsou založeny na spojení moderní techniky a inovativních komunikačních nástrojů, které nabízejí uživatelům z velkých podniků nejflexibilnější bezdrátové řešení komunikace.

Notebooky obou řad nabízejí nejvyšší flexibilitu pro bezdrátové, pevné i vytáčené připojení, neboť jsou dodávány s čipsetem pro bezdrátové připojení Intel PRO/Wireless 3945ABG s podporou standardů 802.11a, b a g, připojením k pevné síti integrovanou síťovou kartou Gigabit Ethernet a tradičním vytáčeným spojením integrovaným faxmodemem 56Kbps ITU V.92.

Společnost Acer vybavila všechny své notebooky sadou softwarových utilit – technologií Acer Empowering, která umožňuje uživatelům získat snadný přístup k nejdůležitějším funkcím pro správu a nastavení nejvýše třemi kliknutími myši. Např. eDataSecurity Management zaručuje vynikající úroveň bezpečnosti a ochrany důležitých dat, neboť vytvoří složku, v níž jsou automaticky šifrovány důvěrné soubory. Utilita eRecovery management umožňuje zálohovat pevný disk, operační systém a osobní soubory. Utilita ePerformance management je určena pro rychlou optimalizaci disku a rychlosti a obsahuje funkce pro fragmentaci disku a eSettings management je určena pro inteligentní správu systému. Technologie Acer Empowering se spouští klávesou Empowering. Tato technologie nabízí soubor šikovných nástrojů určených pro snadné využití technických předností systému, což znamená, že i ty nejsložitější funkce lze vyvolat pouze třemi kliknutími.

Notebooky TravelMate 4280 a Aspire 5680 jsou připraveny na systém Windows Vista™ a jsou dodávány s předinstalovaným systémem Microsoft Windows XP nebo Microsoft Windows Media Center Edition. V počítačích je dále nainstalován software Acer Empowering Technology, Adobe Reader, Norton AntiVirus, CyberLink Power Producer a NTI CD-Maker.

Na všechny notebooky Acer je poskytována standardně jednoletá carry-in záruka (mezinárodní záruka ITW). Záruka může být prodloužena na tři roky službou AcerAdvantage, která se vztahuje i na náhodné poškození notebooku.

Tiskové zprávy

Diskuse