IBM završuje koupi Internet Securiry Systems

1. 11. 2006 16:21    Rubrika: Tiskové zprávy

ISS se stává obchodní jednotkou divize IBM Global Services.

TISKOVÁ ZPRÁVA – v původním znění


IBM (NYSE: IBM) oznámila dokončení akvizice společnosti Internet Security Systems, Inc. (ISS) (NASDAQ: ISSX) se sídlem v Atlantě ve státě Georgia.

IBM ohlásila definitivní potvrzení koupě společnosti ISS, předního dodavatele řešení proaktivního zabezpečení, a to s účinností od 23. srpna 2006. Tím získala IBM společně se širokou klientelou zákazníků z celého světa i přístup k unikátní technologii zabezpečení před útoky ještě předtím, než k nim dojde. ISS poskytuje bezpečnostní řešení tisícům předních světových společností a vlád, kterým pomáhá proaktivně chránit sítě, servery i jednotlivé počítače před napadením z prostředí internetu. Software, zařízení a služby vyvinuté společností ISS monitorují a chrání zranitelná místa v sítích a rychle reagují na potenciální hrozby, a to ještě před skutečným napadením.

Tato koupě povýší strategii IBM poskytování IT služeb, softwaru a expertíz a umožní standardizovat laboratorně vyvinuté procesy a postupy a softwarové služby, které klientům pomáhají optimalizovat a transformovat jejich podnikání. IBM a ISS spolupracují již od roku 1999.

„Během posledních 12 let poskytovala společnost ISS tisícům zákazníků ve vedoucích postaveních inovativní a efektivní produkty, služby a informace týkající se zabezpečení,“ řekla Val Rahmani, generální ředitelka divize Infrastructure Management Services, IBM Global Services. „Zahrnutí proaktivního integrovaného bezpečnostního prostředí společnosti ISS do portfolia IBM přinese zákazníkům ještě větší ochranu, kterou od předního výrobce očekávají.“

„ISS bylo vždy součástí bezpečnostního průmyslu, a to již od svého založení. Bylo průkopníkem jak v oblasti vyhodnocení zranitelností, tak i v oblasti detekčních a preventivních technologií a zavedení bezpečnostní agendy pro mnoho velkých světových organizací, včetně americké vlády,“ řekl Thomas Noonan, generální manažer ISS v IBM a bývalý CEO společnosti ISS. „Cílem této akvizice je rozšíření důvěryhodného zabezpečení pro další organizace po celém světě. Široká klientela IBM pro to vytváří skvělé podmínky.“

Jako integrovaná hospodářská jednotka v infrastruktuře vedení globálních služeb společnosti IBM si ISS ponechá své zastoupení v Atlantě, Georgia (USA), a bude vedena Thomasem Noonanem.

IBM plánuje zvýšit prodej a urychlit další vývoj produktové řady ISS Proventia® a současně ponechat ISS poskytování profesionálních bezpečnostních služeb, integrovat jejich schopnosti do nabídky tam, kde to je možné, a vyvíjet v průběhu doby nová integrovaná řešení. ISS poskytne více než 11.000 zákazníkům komplexní integrované a rozšiřitelné prostředí v oblasti technologií a služeb, které bylo vytvořeno k ochraně kritické infrastruktury a majetku před nežádoucími útočníky. Je to řada síťových, počítačových i serverových produktů a služeb, které doplňují bezpečnost a ochranu osobních dat zajišťovanou firmou IBM.

Výzkumný a vývojový tým ISS X-Force® bude hrát v této akvizici klíčovou roli. IBM prováže znalosti týmu X-Force se svou vlastní světově uznávanou výzkumnou organizací a zvýší její možnosti pokračujícím náborem a výcvikem prvotřídních bezpečnostních specialistů.
Systémy ochrany před napadením společnosti ISS doplní software společnosti IBM Tivoli pro ochranu osobních dat před neautorizovaným přístupem do nich, čímž vyjde vstříc požadavkům zákazníků na zabezpečení jejich osobních údajů.

Tiskové zprávy

Diskuse