Intel Capital investuje do BrainLAB

1. 11. 2006 16:20    Rubrika: Tiskové zprávy

INTEL CAPITAL INVESTUJE DO BRAINLAB

TISKOVÁ ZPRÁVA – v původním znění

Intel a BrainLAB budou spolupracovat na inovaci zdravotní péče .

Intel Capital, investiční společnost firmy Intel, dnes oznámila zakoupení 7,3milionového (USD) podílu v soukromé zdravotnicko-technologické společnosti BrainLAB se sídlem v Mnichově. Firma BrainLAB zajišťuje softwarové a hardwarové komponenty pro zdravotnická řešení, jako je obrazová podpora pro chirurgii a radioterapii.

Intel Capital zakoupil podíl v BrainLAB za účelem urychlení vývoje řešení mobilních zdravotnických terminálů, které pacientům přinesou stabilně lepší, standardizovanou a cenově výhodnou zdravotní péči. Investice společnosti Intel Capital firmě BrainLAB zároveň urychlí rozvoj bezproblémového toku informací na operačních sálech, což přispěje k dalšímu zvýšení efektivity a kvality péče.

“Investice do BrainLAB je naší první investicí na poli zdravotní péče v Evropě. Potvrzuje tak naše přesvědčení, že technologické inovace jsou hlavní cestou ke zvýšení kvality zdravotnictví a zároveň i snížení nákladů na tyto služby,” uvádí Arvind Sodhani, president Intel Capital.

Obě společnosti, Intel a BrainLAB, mají zájem o rozvoj zdravotní péče a větší spokojenost pacientů i lékařů pomocí provázanosti různých technologií. Právě v této oblasti budou obě společnosti vyvíjet vzájemně navazující technologie a sdílet informace o výzkumu a vývoji v oblasti zdravotnické techniky a IT.

Tiskové zprávy

Diskuse