Asus P5B-V s čipovou sadou G965

2. 11. 2006 18:18    Rubrika: Tiskové zprávy

ASUS P5B-V nabízí řešení pro nejmodernější digitální domácnosti

Asus P5B-V s čipovou sadou G965

TISKOVÁ ZPRÁVA – v původním znění

Přítomnost čipové sady G965 zajišťuje nejlepší 3D a multimediální výkony

ASUSTeK Computer Inc. (ASUS), přední světový výrobce základních desek, představuje základní desky řady P5B-V, které využívají širokou škálu funkcí pro digitální domácnosti dostupných díky nové platformě procesorů Intel® Core™2 a čipové sadě G965. Nové základní desky jsou rovněž vybaveny technologií Intel Clear Video Technology pro nejlepší 3D a multimediální výkony.

Řada P5B-V dále zahrnuje tři exkluzivní funkce AI NOS™, AI Gear a AI Nap, které zákazníci naleznou pouze na základních deskách ASUS. Tyto funkce umožňují přesné řízení výkonu počítače v nejrůznějších aplikacích. Unikátní prvky AI Lifestyle, jako jsou bezhlučné řešení odvodu tepla Quiet Thermal Solutions, zvuková technologie Crystal Sound a EZ DIY, pak zvyšují přívětivost zařízení pro uživatele.

Čipová sada Intel® G965 Express vylepšuje zážitek z her a multimédií díky integrovanému grafickému akcelerátoru Intel® Graphics Media Accelerator X3000. S pomocí průlomového zvýšení výkonu u rozhraní 3D, 2D a video aplikací pak tato integrovaná čipová sada dokáže naplnit nové požadavky digitálních domácností. Nová čipová sada je navíc vybavena technologií Intel® Clear Video Technology, která určuje nové trendy v oblasti videa s vysokým rozlišením, zajišťuje ostrý obraz a přesné řízení barev.

Použití dvou monitorů bez dodatečné grafické karty
Deska P5B-V DH DELUXE/HDMI je osazena technologií HDMI (High-Definition Multimedia Interface), která kromě podpory různých zvukových formátů umožňuje také digitální video, jako je HDTV. Díky sloučení zvuku a videa do jednoho kabelu pak technologie HDMI zjednodušuje kabeláž a poskytuje spotřebitelům domácí kino nejvyšší kvality. S dodávaným HDMI-DVI adaptérem mohou navíc uživatelé P5B-V DH DELUXE/HDMI snadno propojit s DVI displejem.

DH Remote™ - ovládejte počítač na dálku
DH Remote umožňuje ovládat více funkcí počítače na dálku (zapnout a vypnout PC, uvést jej do režimu spánku atd.), samozřejmě nechybí ani možnost přístupu k různým funkcím digitální domácnosti, které P5B-V DH DELUXE/HDMI nabízí. Dálkový ovladač je samozřejmě vybaven všemi běžnými funkcemi dálkového ovládání, jako jsou nastavení hlasitosti, přehrávání, rychlý posun vpřed i vzad apod.

EZ-Backup™ - vaše data jsou v dobrých rukách
Zapojením disku se automaticky aktivuje RAID a uživatelé mohou okamžitě zálohovat svá data, a to bez jakýchkoliv ovladačů a nastavení. S funkcí EZ-Backup pak lze bez nastavení BIOSu nebo jakýchkoliv jiných úprav používat SATA2 disky pro připojení do pole RAID 1 (standardní nastavení) nebo RAID 0. EZ-Backup je proto ideálním řešením pro všechny, kdo si přejí zálohovat data ze svého pevného disku, ale nechtějí se přitom zabývat složitým softwarovým nastavením.

WiFi-AP Solo - bezdrátové připojení i v případě, že je systém v úsporném režimu
WiFi-AP Solo přináší novou úroveň variability do světa osobních počítačů, neboť slouží nejen jako přístupový bod (AP), ale také jako bezdrátový klient. I tehdy, pokud je systém v režimu spánku, umožňuje AP režim hrát hry přes WLAN, nebo přistupovat k internetu či ke sdíleným tiskárnám.

MP3-In™ - užívejte si hudbu, i když je počítač vypnut
Funkce dostupné při vypnutém systému zahrnují také přehrávání hudby. Pokud je počítač vypnut, uživatelé mohou stále přehrávat hudbu uloženou ve svých kapesních přehrávačích prostřednictvím reproduktorů počítače.

Stack Cool 2
Stack Cool 2 je bezventilátorové a bezhlučné řešení chlazení nabízené výhradně značkou ASUS. Umístění tištěných obvodů na zakladní desce je navrženo tak, aby teplo, které je vytvářeno kritickými komponenty, bylo vhodně odváděno, a to vše bez hluku vysokorychlostních ventilátorů.

Nastavení rychlosti u základních desek P5B-V a P5B-VM
S nástroji pro bezhlučný odvod tepla ASUS Quiet Thermal Solution – AI NOS, AI Gear, AI Nap a Advanced Q-Fan – desky P5B-V a P5B-VM nabízejí možnost přesného řízení výkonu v průběhu nejrůznějších aplikací.

Patentovaná technologie AI NOS™ (Non-delay Overclocking System) nesleduje teplotu, jak to dělají jiné systémy, ale průběžně analyzuje zatížení systému a podle toho automaticky upravuje výkon pro nejnáročnější úlohy. Vyvážený výkon systému a tichý provozu zajišťuje technologie AI Gear, která umožňuje vybírat z nejrůznějších profilů a upravovat frekvenci procesoru a napětí v jádru procesoru, čímž se minimalizuje hlučnost systému a spotřeba energie. S technologií AI Nap pak lze okamžitě „uložit PC k odpočinku“ bez nutnosti ukončovat všechny spuštěné úlohy. Při opuštění počítače na kratší dobu pokračuje systém v provozu s minimální spotřebou energie a s minimální hlučností. V nejtišším režimu počítač stahuje soubory a udržuje spuštěné aplikace i tehdy, pokud uživatel spí. Poté stačí jedno kliknutí myší a systém se během několika sekund probudí.

Dostupné modely
- P5B-V DH Deluxe/DVI
- P5B-VM
- P5B-V

Přehled základních parametrů:
Model P5B-V DH DELUXE/HDMI / P5B-V / P5B-VM
CPU LGA775 patice pro procesory Intel® Core™2 Extreme / Core™2 Duo / Pentium® Extreme / Pentium® D / Pentium® 4 / Celeron® D ano / ano / ano

Čipová sada
Intel® G965 s technologií Intel® Clear Video Technology a s rozšířenými 3D funkcemi ICH8R / ICH8 / ICH8

Sběrnice
1066/800/533 MHz ano / ano / ano

Paměť
Dual Channel DDR2 800/667/533 ano / ano / ano

VGA
- integrovaný akcelerátor Intel® Graphics Media Accelerator X3000 (Intel® GMA X3000)
- Zpracování High-definition videa s maximálním rozlišením 2048 x 1536 bpp @ 75 Hz ano / ano / ano

Duální výstup
Podpora duálního VGA výstupu HDMI/DVI-D a RGB ano / ne / ne

Sloty
PCI-E x16 2 / 2 / 1
PCI-E x4 0 / 0 / 1
PCI-E x1 2 / 2 / 0
PCI 3 / 3 / 2

LAN
Gigabit LAN 1 / 1 / 1
1 x bezdrátová LAN ano / ne / ne

Tiskové zprávy

Diskuse