Síťový analyzátor Fluke Networks NetTool

2. 11. 2006 18:17    Rubrika: Tiskové zprávy

Fluke Networks uvedl na trh druhou generaci síťového analyzátoru NetTool

Síťový analyzátor Fluke Networks NetTool

TISKOVÁ ZPRÁVA – v původním znění

Známý síťový analyzátor NetTool se dočkal druhé generace, přinášející zásadní vylepšení, jako jsou třeba diagnostiky NetProve či digitální tónování IntelliTone.

Je vaše síť pomalá? Nevíte, kde hledat viníka? Pak je čas na síťový analyzátor NetTool druhé generace! NetTool Series 2 vám umožní snadné nalezení zdroje problémů s konektivitou ve vaší síti. A zároveň vám poskytne tolik potřebný přehled o síťové situaci, díky němuž bude možné řešit problémy s jednotlivými zařízeními.

Síťový analyzátor NetTool přináší v jednom malém a snadno přenosném zařízení všechny nezbytné funkce pro testování sítě. Ověří konfiguraci switchů a připojených

zařízení, monitoruje konverzaci mezi VoIP telefony a změří kvalitu VoIP hovoru. Zjistí konflikty mezi zařízeními, nastavení VLAN a portů na přepínačích. Změří proud a napětí napájení PoE a ověří jeho správné zapojení. Pokud je problém v kabeláži, NetTool zjistí zapojení kabelů a ukáže vám vzdálenost k poškození na kabelu.

Druhá generace síťového analyzátoru NetTool přináší mnoho nových vlastností. Patří k nim podpora gigabitových sítí, takže teď už můžete během několika sekund snadno identifikovat a řešit problémy na 10/100/1000Mb sítích. Diagnostiky NetProve vám umožní určit zdroj problémů s konektivitou u síťových zařízení a aplikací. V oblasti měření PoE nabízí NetTool kvalifikační měření podle normy 802.3af a umožní najít řešení problémů s PoE zařízeními.

Novinkou je také vestavěné digitální tónování IntelliTone. Díky němu rychle a s jistotou lokalizujete kabely na aktivní síti a odhalíte špatná zapojení. Testování VoIP bylo přítomné již v předchozí generaci, nicméně bylo vylepšeno. S druhou generací síťového analyzátoru NetTool můžete testovat systémy založené na H.323, SIP či SCCP a výsledky testů ukládat.

K užitečným maličkostem patří modernější port USB místo sériového pro připojení k počítači a také ochranné gumové krytí.

Druhá generace síťového analyzátoru NetTool je dostupná ve dvou verzích. NetTool Series 2 Pro nabídne plnou funkcionalitu vyjma testování VoIP, zatímco NetTool Series 2 VoIP podporuje i VoIP testování.

Tiskové zprávy

Diskuse