SafeNet ochrání aplikace v Linuxu

8. 11. 2006 00:33    Rubrika: Tiskové zprávy

SafeNet ochrání aplikace v Linuxu

TISKOVÁ ZPRÁVA – v původním znění

Vývojáři software v Linuxu získali možnost chránit své aplikace pomocí hardwarových klíčů Sentinel americké firmy SafeNet. Ta své Sentinel Hardware Keys přizpůsobila pro různé linuxové platformy, včetně Red Hat Enterprise Linux, Fedora Core a SuSe. Distributorem produktů SafeNet v České republice je Gesto Communications.

Hardwarový klíč Sentinel se vzhledově podobá USB flashi na přenášení dat. Pokud se připojí k počítači nebo síti, monitoruje a posiluje ochranu produktů. Je založen na metodě kryptování s veřejným klíčem. Zároveň používá AES enkrypci a interní autentifikace.

SafeNet předpokládá, že mezi linuxovými vývojáři bude o účinnou ochranu zájem. Klíče Sentinel, které splňují požadavky na tokeny používané v armádě, zabrání neoprávněnému použití jejich aplikací. Sentinel Hardware Keys podporují poslední verze vývojových platforem GCC a Java.

SafeNet pod značkou Sentinel vyrábí řadu bezpečnostních produktů. Firma uvádí, že od roku 1984 jejich prostřednictvím poskytla ochranu 35 miliónům softwarových aplikací.

Gesto Communications českým zákazníkům dodává různé produkty SafeNet, například šifrátory. Je mezi nimi i SafeEnterprise SONET Encryptor, který je schopen přenášet data přes optická spojení rychlostí až 10 Gbit/s.

Tiskové zprávy

Diskuse