D-LINK WiMAX směrovač pro 802.16-2005

12. 11. 2006 23:15    Rubrika: Tiskové zprávy

D-LINK OZNAMUJE VSTUP NA TRH UŽIVATELSKÝCH WiMAX ZAŘÍZENÍ SMĚROVAČEM PRO 802.16-2005.

TISKOVÁ ZPRÁVA – v původním znění

Směrovač přináší poskytovatelům širokopásmových služeb řešení problému „poslední míle“ spojením WiMAX a Wi-Fi technologií.

Společnost D-Link oznámila vstup na trh uživatelských (CPE) WiMAX zařízení svým WiMAX směrovačem splňujícím normu 802.16-2005 (dříve 802.16e). Je určen poskytovatelům služeb, kteří chtějí nabízet stacionární bezdrátové připojení za ceny konkurující technologiím kabelových rozvodů.

WiMAX směrovač D-Link spojuje technologie WiMAX a Wi-Fi a nabízí tak komplexní řešení bezdrátového pokrytí budov se snadnou instalací a funkcemi dálkové správy pro poskytovatele služeb. Směrovač je ideální a cenově výhodnou alternativou pro zajištění rychlého a bezpečného širokopásmového spojení pro zákazníky, kteří jsou mimo dosah DSL nebo kabelových širokopásmových služeb.

„Jako důvěryhodný dodavatel produktů firemní síťové infrastruktury pro poskytovatele širokopásmových služeb na celém světě přináší D-Link opět další hodnotný špičkový výrobek, založený na našich rozsáhlých dlouholetých zkušenostech v oblasti bezdrátové konektivity,“ řekl Kevin Wen, prezident D-Link Europe. „Víme, že „poslední míle“ k potenciálním uživatelům širokopásmového připojení může být nejdražší částí spojovací cesty. Tímto novým WiMAX směrovačem umožňujeme poskytovatelům služeb překlenout tento úsek bezpečným způsobem, který funguje jako kabelový rozvod za zlomek nákladů na jeho vybudování“.

Směrovač podporuje protokoly pro bezdrátové metropolitní sítě (WMAN) a více typů fyzických vrstev (PHY). Podporuje také adaptivní modulaci – 64QAM, 16QAM, QPSK – se spektrální účinností až 5 b/s/Hz, 1K rychlou Fourierovou transformací (FFT) a šířkou pásma kanálu až 20 MHz. Zabezpečení zajišťuje pokročilý šifrovací standard AES-CCM. Maximálního využití šířky pásma je dosaženo účinnou metodou fragmentace/komprese bloků dat.

Tiskové zprávy

Diskuse