1Gb Intel čip flash paměti pro mobilní telefony

12. 11. 2006 23:14    Rubrika: Tiskové zprávy

INTEL JAKO PRVNÍ ZAHAJUJE VELKOOBJEMOVÝ PRODEJ VÍCEVRSTVÝCH 65NM NOR FLASH PRODUKTŮ

1Gb Intel čip flash paměti pro mobilní telefony

TISKOVÁ ZPRÁVA – v původním znění

Intel nabízí první 1Gb čip 65nm MLC NOR Flash paměti pro mobilní telefony

Společnost Intel dnes oznámila, že jako první zahájila velkoobjemový prodej 65nanometrových (nm) NOR flash pamětí s vícevrstvými buňkami MLC (Multi-Level Cell), mimo jiné prvního 65nm 1Gigabitového (Gb) plně integrovaného paměťového čipu pro mobilní telefony. Nové produkty postavené na architektuře Intel StrataFlash® Cellular Memory (M18) jsou pinově kompatibilní s plošně dostupnými 90nm flash pamětmi, a umožňují tak OEM výrobcům mobilních telefonů snadný přechod na nové produkty.

Nový plně integrovaný 1Gb MLC NOR paměťový čip je určen pro multimediální telefony s megapixelovým fotoaparátem, videem a vysokorychlostním přenosem dat a přichází na trh přesně ve chvíli, kdy se chystá nová generace těchto telefonů.

„Hustota našeho 1Gb čipu vytváří bezmála dvojnásobný prostor k uložení multimediálních souborů a umožňuje výrobu ještě menších telefonů – což jsou pro zákazníky velmi důležité parametry,“ uvádí Darin Billerbeck, vicepresident a generální ředitel Flash Products Group společnosti Intel. Intel kromě toho bude po celý rok 2007 nabízet ucelenou řadu 65nm produktů řady M18 s kapacitami 512Mb, 256Mb a 128Mb.

Nové 65nm NOR MLC komponenty společnosti Intel přináší vyšší rychlost čtení dat, až 133 MHz, rychlejší zápis, až 1.0 MB/sec, a zvyšují tak rychlost činnosti a možnosti 4megapixelových fotoaparátů a MPEG-4 videa. Rychlost zápisu je u 65nm verzí dvakrát vyšší než u předchozí generace produktů Intel. Díky nižší spotřebě, napájení 1,8 V a úspornému režimu se rovněž prodlužuje doba práce na jedno nabití baterií.

Tiskové zprávy

Diskuse