Internet Security Systems od IBM

22. 11. 2006 16:17    Rubrika: Tiskové zprávy

Nové zařízení usnadňuje centralizovanou správu zabezpečení

Internet Security Systems od IBM

TISKOVÁ ZPRÁVA – v původním znění


Společnost IBM (NYSE: IBM) dnes oznámila, že její divize Internet Security Systems bude zákazníkům nabízet nové hardwarové řešení pro centralizovanou správu zabezpečení. Toto řešení je založeno na existujícím softwaru IBM Proventia Management SiteProtector a je určeno k tomu, aby společnostem všech velikostí poskytovalo centralizovaný systém správy jejich bezpečnostních komponent.

„Bezpečnostní scéna co do složitosti neustále roste, protože útočníci vyvíjejí nové, mnohem sofistikovanější prostředky k proniknutí do podnikových sítí,“ řekl Greg Adams, viceprezident vývojového oddělení produktů pro IBM Internet Security Systems. „Internet Security Systems proto pokračuje ve vývoji nových způsobů, jejichž prostřednictvím by zjednodušil a zefektivnil obranu sítí před napadením, jak jen to je možné. Jsme přesvědčeni, že nové zařízení SiteProtector zvýší dramaticky zabezpečení mnoha společností.“

Proventia Management SiteProtector pomáhá snížit náklady spojené se správou zabezpečení prostřednictvím komplexního centralizovaného ovládání podnikové sítě, které zahrnuje různé bezpečnostní komponenty. Na rozdíl od mnoha konkurenčních nabídek umožňuje SiteProtector společnostem centrální správu celé škály technologií Internet Security Systems včetně prevence ohrožení sítí, multifunkčních systémů, bezpečnosti serverů i pracovních stanic, odhalování zranitelností, detekce anomálií a bezpečnosti elektronické pošty – to vše prostřednictvím jediného produktu. SiteProtector v nové verzi obsahuje také nástroje pro práci s antivirovými technologiemi. Tento komplexní rozsah funkcí plně eliminuje nutnost zakoupení a implementace více řídících prostředí a umožňuje společnostem zajistit bezpečnost mnohem efektivněji, s nižšími náklady, delší dobou použitelnosti a podstatně jednodušší správou ve standardním stavu.

Nová forma tohoto produktu zjednoduší řízení procedur a sníží čas potřebný na instalaci, konfiguraci, údržbu a upgrade produktu. Průměrná odhadovaná doba potřebná k nastavení zařízení včetně přípravy konfigurace, je kratší než 30 minut. Další přidané nové vlastnosti zahrnují i mnohem intuitivnější řízení procesů, vylepšené nastavení analýzy provozu a filtrace a v neposlední řadě také schopnost okamžité aktualizace pomocí bezpečnostních balíčků.

„SiteProtector je jedním z mnoha důvodů, proč se IBM spojila se společností Internet Security Systems,“ řekla Julie Donahue, viceprezidentka divize Security and Privacy Services, IBM. „Zahrnutí proaktivní integrované platformy Internet Security Systems do portfolia společnosti IBM zjednoduší správu zabezpečení a poskytne zákazníkům ochranu, jakou očekávají od přední společnosti.“

Řada produktů IBM Proventia je všestranné bezpečnostní řešení, které poskytuje komplexní ochranu před napadeními sítí ještě dříve, než mohou napáchat škody. Technologie Internet Security Systems stojí na poznatcích renomovaného výzkumného a vývojového týmu IBM X-Force, který patří ke světové špičce v oblasti nezávislého výzkumu a vývoje řešení zabezpečení.

Zařízení Proventia Management SiteProtector by mělo dorazit do prodeje koncem měsíce.
Systémy ISS ochrany před napadením doplňuje software pro řízení identifikace a přístupu Tivoli od IBM, který je určen k řízení zabezpečení zákazníků a jejich potřeb.

Tiskové zprávy

Diskuse