nové LCD televizory Hitachi „HD Ready“

22. 11. 2006 16:16    Rubrika: Tiskové zprávy

HITACHI ZVYŠUJE VÝKONNOST LCD PANELŮ PRO VELKOFORMÁTOVÉ POUŽITÍ

nové LCD televizory Hitachi „HD Ready“

TISKOVÁ ZPRÁVA – v původním znění

Představuje nové LCD televizory „HD Ready“ s technologií IPS-α (Alpha)

Společnost Hitachi nastavuje nové standardy pro výkon plochých televizorů
s LCD obrazovkami uvedením nové generace LCD televizorů s integrovaným digitálním tunerem (iDTV) připravených pro programy s vysokým rozlišením („HD Ready“), jež patří k prvním, které se vyznačují technologií displeje zvanou IPS-α (Alpha). Tato nová forma technologie In Plane Switching (IPS – rovinná aktivace obrazových bodů) dosahuje vyššího výkonu, který je činí vhodnějšími pro použití s většími obrazovkami, a poskytuje širší pozorovací úhly, věrnější barvy a lepší dobu odezvy než tradiční LCD panely. Nové modely, které mají obrazovky s úhlopříčkami 32 a 37 palců (81 a 94 cm), jsou navíc vybaveny vyhlášeným systémem zpracování obrazu společnosti Hitachi Picture Master, jenž harmonicky spolupracuje s technologií IPS na vytváření nejvyšší možné kvality obrazu a poskytuje působivý soubor funkcí pro sledování obrazu.

Lepší obraz ze širších úhlů
Provedení televizorů Picture Master 32LD9700 a 37LD9700 odráží zaměření společnosti Hitachi na design a výkon bez jakýchkoli kompromisů. Panely využívají technologii IPS-α čtvrté generace, díky níž překonávají slabiny v oblasti periferního sledování kontrastu a odezvy, které LCD televizory tradičně provázejí.

„Technologie IPS nám umožňuje změnit způsob, jak jsou LCD televizory vnímány, protože splňují úroveň očekávané kvality obrazu, kterou nastolily plazmové televizory,“ vysvětluje Richard Bass, senior manager Display Products společnosti Hitachi Digital Media Group. „Naše nové modely nyní dosahují pozorovacích úhlů 176 stupňů, které jsou vhodné pro větší skupinu diváků a jsou proto ideální pro mnohem větší velikosti obrazovek. Kromě toho IPS poskytuje lepší možnosti ovládání podsvícení panelu, jež účinně vylepšují podání černých ploch obrazu a vytvářejí lepší kontrast.“

Tím však výčet vylepšení nekončí – speciální „turbo“ obvody zkracují dobu odezvy a snižují tak rozmazání, díky čemuž jsou tyto nové televizory mnohem vhodnější pro sledování rychlých akcí, sportovních událostí a herních aplikací, než je tomu u tradičních LCD modelů.

Tyto přednosti jsou dále umocněny výkonným systémem zpracování obrazu společnosti Hitachi Picture Master, který hladce spolupracuje s IPS při určování a analýze barevných složek oblastí obrazu, které probíhají mnohem přesněji než kdykoli dříve. A výsledek? Více než miliarda věrnějších a realističtějších barev a skutečně vynikající obraz ve velkém měřítku.

Plné vybavení pro všestranné využití
Modely Picture Master 37LD9700 a 32LD9700 jsou vybaveny veškerými vyspělými funkcemi, které se dají očekávat od vlajkové lodi mezi plochými televizory Hitachi. Integrované digitální tunery umožňují přístup k bezplatným digitálním kanálům v oblastech, kde jsou takové programy k dispozici, a schopnosti vysokého rozlišení (High Definition) zajišťují okamžitý přístup k novým vysoce kvalitním HD kanálům, které se v současné době začínají spouštět po celé Evropě.

Pro nadšence do digitálních technologií, internetové „brouzdaly“, milovníky filmů a příznivce her umožňuje kompletní sada možností konektivity – včetně dvou rozhraní HDMI a USB portu – připojit celou řadu multimediálních zařízení od DVD/harddiskových rekordérů a digi-boxů až po digitální fotoaparáty, novou generaci herních konzolí nebo dokonce PC. LCD televizory lze rovněž využít pro prohlížení vašich oblíbených digitálních fotografií přímo z paměťových karet pomocí integrované čtečky – dokáží z nich vytvořit dokonalé prezentace pro potěšení vaší rodiny nebo přátel.

Richard Bass dodává: „Tyto nové LCD televizory byly navrženy tak, aby umožňovaly a optimalizovaly přístup k rostoucí šíři digitálního obsahu a sledování nejrůznějších zdrojů, které jsou v současných domácnostech běžné. Díky nabídce rozšířené kvality zobrazení na LCD panelu můžeme nyní poskytnout „porovnatelné“ řešení pro ty, kdo chtějí, aby se jejich televizor stal srdcem pro domácí multimédia a zábavu, ale pro které je velkoplošný plazmový televizor příliš velký nebo jej nechtějí.“

Design stvořený pro moderní životní styl
Nové modely se vyznačují tenkým rámečkem v „japonské“ černi s vysokým leskem kolem celé obrazovky a jejich reproduktory kryjí mřížky v platinovém provedení, které jsou důmyslně umístěny podél spodní části panelu tak, aby celá plocha obrazovky byla k dispozici pouze pro nerušené sledování. Výsledkem je, že máte k dispozici větší obraz, který zabere menší prostor oproti televizorům s tradičním designem.

Jako bonus navíc se televizory Picture Master 37LD9700 a 32LD9700 dodávají s volně stojící otáčivou základnou jako standardním vybavením, takže jejich polohu je možné rychle a pohodlně přizpůsobovat pouhým stiskem tlačítka. Další alternativou je instalace na stěnu, aby se co nejvíce ušetřil prostor podlahy.

Nové obrazovky s větší úhlopříčkou jsou dokonalé pro zobrazování režimů s více obrazy najednou. Oba modely nabízejí celou řadu kombinací zobrazení, mezi něž patří dva nebo čtyři obrazy vedle sebe – takže můžete letmo monitorovat různé vstupy a programy ve formě náhledů, a přitom stále sledovat svůj hlavní program ve velkém okně. K dispozici je i funkce teletextu, která nabízí až 1200 stránek, a dále programový průvodce vysíláním typu „co a kdy budou dávat“ na celý týden.

Doplňkové režimy „zastavení“ („freeze“) obrazu a jeho „rozfázování“ („strobe“) přidávají běžnému sledování televizního programu novou dimenzi. Proč nevyužít možnosti zastavit a uložit obraz, abyste si jej mohli prozkoumat v klidu později, až se vám to bude hodit, a přitom dále sledovat probíhající akci? Tato funkce je skvělá pro zachycení receptů v pořadech o vaření, návodů v pořadech pro kutily a telefonních čísel v interaktivních programech. A sportovní fanoušci si nemohou nechat ujít funkci rozfázování, která záběr rozloží po jednotlivých snímcích – což je dokonalé pro rozbor fantastické fotbalové střely, baseballového odpalu, vítězného tenisového úderu nebo dokonce vašeho vlastního golfového švihu!

Dostupnost a produktová řada
LCD televizor Picture Master 32LD9700 s úhlopříčkou 32 palců je v Evropě k dostání od listopadu 2006. Model 37LD9700 s úhlopříčkou 37 palců bude k dispozici od konce roku 2006.

Oba modely jsou součástí nové řady Picture Master společnosti Hitachi, do níž patří i dva nejmodernější modely plazmových televizorů. Model 55PD9700 nabízí obrovskou plazmovou obrazovku s úhlopříčkou 55 palců (141 cm), dokonalou pro volně řešené bydlení, velké rodiny a skutečně velké prostory, zatímco televizor 42PD9700 je první plazmový televizor s úhlopříčkou 42 palců (106 cm), který poskytuje skutečné a neredukované rozlišení 1080i – „jednoznačně nepostradatelný“ pro ty, kdo požadují to nejlepší z nejlepšího.

Tiskové zprávy

Diskuse