Softwarové novinky pro Nintendo Wii

22. 11. 2006 16:16    Rubrika: Tiskové zprávy

Softwarové novinky pro Nintendo Wii

Softwarové novinky pro Nintendo Wii

TISKOVÁ ZPRÁVA – v původním znění

Den D, 8. prosinec 2006, se nezadržitelně blíží. Již za tři týdny se na českém trhu objeví nový domácí herní systém Nintendo Wii společně s řadou herních novinek vyvinutých právě pro speciální ovladač této nové konzole. Pokud nevíte, jaké hry můžete v prosinci očekávat, nezoufejte a pokračujte ve čtení.

Prvním titulem, který se zákonitě objeví u každého Wii hráče, bude Wii Sports od Nintenda, neboť právě tato hra bude součástí každého balení Wii konzole. Wii Sports končí s tradičním ovládáním všech sportovních her pomocí mačkání tlačítek na ovladači a občasného vychýlení křížového ovladače. Díky revolučnímu bezdrátovému Wii ovladači s pohybovým snímačem je rychlý smeč tenisovou raketou, drtivý homerun baseballovou pálkou, ladné odpálení golfového míčku, optimální hod bowlingovou koulí i rozhodující knockout pravou paží stejně jednoduchý a názorný, jako v skutečnosti! Pětice arkádově laděných sportovních disciplín (konkrétně tenis, baseball, golf, bowling a box) disponuje atraktivní prezentací a zejména vlastností zaujmout každého, kdo se byť jen na okamžik objeví při jejím hraní.

Další novinkou od Nintenda bude titul Wii Play. Tento soubor devíti zábavných miniher na jediném disku si budete moci pořídit v jednom balíčku společně s dálkovým ovladačem Wii Remote. Důvod? Jedině tak si budete moci lépe užít skvělou zábavu, kterou přináší soutěžení s kamarádem či partnerem – všechny hry jsou určeny pro jednoho nebo dva hráče. Jednou z klíčových vlastností těchto her je i podpora služby Nintendo Mii – možnosti vytvořit si vlastní virtuální podobiznu, která Vás bude „zastupovat“ ve všech hrách. Výčet miniher je sympaticky pestrý - nechybí simulace střelnice, digitální hokej, kulečník, rybaření, rodeo, stolní tenis a další.

Jedním z nejvíce očekávaných titulů od společnosti Nintendo je The Legend of Zelda: The Twilight Princess. Kdo se již se Zeldou setkal, určitě nebude zklamán. Ovšem je nutné se připravit na temnější a ponuřejší děj oproti tomu, na co jsme byli zvyklí v minulosti. Hlavní hrdina Link zde bude zachraňovat mírumilovnou zemi Hyrule před ďábelskými temnými silami. Ovládání bude reflektovat možnosti propojení bezdrátového Wii ovladače s rozšiřujícím „nunchaku“ modulem, přičemž Wii ovladač bude sloužit k přesnému zaměřování a intuitivnímu pohybu po herním prostředí, zatímco „nunchaku“ bude využíván k nejrůznějším činnostem, mezi nimiž nebude chybět ani rybaření či šermířské souboje.

Vedle Zeldy určitě zazáří na Wii nebi novinka od UbiSoftu – Red Steel. Příběh této hry staví hlavního hrdinu do nepříliš záviděníhodné situace, kdy je jeho snoubenka unesena a její otec – svrchovaný boss japonské mafie –zavražděn konkurenčním gangem. Jediná cesta za záchranou jeho snoubenky vede z Los Angeles do japonského Tokia, kde se musí postavit nevypočitatelnému a ničemu se neštítícímu místnímu podsvětí!

Samozřejmě to zdaleka není vše, co nás ve spojení s novou Wii konzolí čeká. Novinky od ostatních společností, které budou uvedeny do konce letošního roku, uvádíme pouze ve stručném přehledu:
Activision – Call of Duty 3, Marvel: Ultimate Alliance , Tony Hawk's Downhill Jam
EA – Madden NFL 07, Need For Speed Carbon
Midway Games – Happy Feet, Rampage: Total Destruction
Sega – Super Monkey Ball: Banana Blitz
THQ – Disney/ Pixar’s Cars, Spongebob Squarepants and Friends: Creature from the Krusty Krab
UbiSoft – Blazing Angels Squadrons of WW II, Far Cry Vengeance, GT Pro Series, Monster 4x4 World Circuit, Open Season, Rayman Raving Rabbids, Tom Clancy's Splinter Cell Double Agent

Uvedený výčet her naznačuje, že si na své přijdou vyznavači všech možných žánrů. Máme se tedy nač těšit.

Tiskové zprávy

Diskuse