Motherboard Asus AI Lifestyle P5N32-E SLI

24. 11. 2006 14:55    Rubrika: Tiskové zprávy

ASUS AI Lifestyle se třetím slotem PCIe x16 pro fyzikální kartu.

Motherboard Asus AI Lifestyle P5N32-E SLI

TISKOVÁ ZPRÁVA – v původním znění

Základní deska podporuje chipset nForce 680i SLI, čtyřjádrový procesor a technologii Quad SLI.

ASUSTeK Computer Inc. (ASUS), přední světový výrobce základních desek, představuje základní desku AI Lifestyle P5N32-E SLI, která nabízí třetí slot PCI Express x16 pro fyzikální kartu. Navíc podporuje několik unikátních technologií chlazení, které zajišťují vysoký výkon a spolehlivý provoz.

Deska P5N32-E SLI, postavená na chipsetu nForce 680i SLI, běží na čtyřjádrovém procesoru Intel, podporuje technologii NVidia Quad-SLI a navíc je připravena pro novou specifikaci 1333MHz FSB. Základní deska, vyrobená speciálně pro hráče, přináší vysoký výkon pro plynulé zobrazování videa a extrémní provozní nároky.

Vysoký výkon pro hry
Základní deska P5N32-E SLI je splněným snem hráčů. Je připravena pro Quad-SLI, podporuje čtyřjádrový procesor Intel a poskytuje nejvyšší výpočetní výkon pro nejnáročnější grafické aplikace. Základní deska obsahuje tři sloty PCI Express x16 (dva pro SLI grafické karty s dvojitým GPU a jeden rezervovaný pro fyzikální kartu NVidia), což umožňuje bezkonkurenční grafický výkon a herní realismus.

8-Phase Power Design
Osmifázové napájení je účinnější a produkuje méně tepla než jiná konvenční napájecí řešení. Snižuje zvlnění vstupního proudu a výstupního napětí a chrání procesor a napájecí moduly před rizikem napěťových rázů a přetížení. Jeho výhodou je rychlá odezva a stabilita, což je zvláště užitečné, když procesor potřebuje okamžitě více proudu při silném zatížení nebo při přetaktování.

Konstrukce bez ventilátorů
Konstrukce bez ventilátorů přináší účinné a nehlučné chlazení pro odvod tepla produkovaného součástkami. Heat-pipe odvádí teplo vytvářené chipsety do chladiče poblíž zadních I/O portů, kde může být dobře rozptýleno normálním prouděním vzduchu. Stack Cool 2 pak účinně přenáší teplo vytvářené kritickými komponenty na opačnou stranu speciálně zkonstruované PCB (Printed Circuit Board) pro jeho rychlejší rozptýlení.

Uložení a sdílení více nastavení BIOSu
Základní deska je vybavena funkcí O. C. Profile, která uživatelům umožňuje ukládat a načítat více nastavení BIOSu. Nastavení BIOSu přitom může být uloženo do paměti CMOS nebo do samostatného souboru.

SupremeFX a DTS Connect
Zvuková karta SupremeFX s 24bitovým/192kHz vzorkováním na všech kanálech prostorového zvuku poskytuje vysoce kvalitní zvuk jak přes sluchátka, tak přes reproduktorový systém 7.1.

Kromě P5N32-E SLI představila společnost ASUS také základní desku P5N-E SLI, založenou na chipsetu NVidia 650i. Zatímco většina konkurenčních základních desek s 650i setrvala u standardního řešení, společnost ASUS přidala exkluzivní technologie pro vylepšení celkového výpočetního výkonu.

Přehled základních parametrů
Název modelu P5N32-E SLI P5N-E SLI
Grafika Quad-SLI™ SLI™
Dvojitá grafika SLI X16 +X16 SLI X8 +X8
Procesor Intel® čtyřjádrový Intel® čtyřjádrový
Chipset NVidia nForce® 680i SLI™ NVidia nForce® 650i SLI™
Paměť Dual-channel DDR2 800 Dual-channel DDR2 800
Frekvence sběrnice (FSB) 1333**/1066/800/533MHz
(** dostupná, pokud procesor podporuje 1333MHz FSB) 1333**/1066/800/533MHz
(** dostupná, pokud procesor podporuje 1333MHz FSB)
Zvuk (karta) SupremeFX/DTS Connect Realtek ALC883 6kanálový CODEC

Tiskové zprávy

Diskuse