Hra Gears of War se stala hitem

24. 11. 2006 14:55    Rubrika: Tiskové zprávy

Hra Gears of War dosáhla hranice jednoho milionu prodaných kusů .

TISKOVÁ ZPRÁVA – v původním znění

Hra „Gears of War“, která je určena exkluzivně pro konzoli Xbox 360, překonala hranici jednoho milionu prodaných kopií během prvních dvou týdnů od uvedení na trh. Tento fakt z ní činí nejrychleji se prodávající hru tohoto roku i nejrychleji se prodávající titul pro Xbox vůbec.

K velké oblibě hry přispívají především nadšené ohlasy veřejnosti. „Gears of War“ byla ve více než 45 článcích a recenzích označena jako nejlepší titul nové generace za rok 2006. Průměrné hodnocení na stránkách www.gamerankings.com se pohybuje okolo hranice 95%, podobná čísla dostává hra i v českých recenzích. Kritikové po celém světě se shodují a společně hodnotí hru „Gears of War“ jako jednu z nejlepších v celé herní historii.

„Již od úplného počátku jsme věděli, že „Gears of War“ by mohl být hitem, který by výrazně promluvil do dění v celém videoherním průmyslu,“ řekl Shane Kim, viceprezident společnosti Microsoft Game Studios. “Když jsme sledovali vývoj samotné hry, byli jsme si jisti, že ‘Gears of War’ je natolik dobrý titul, aby naplnil všechny naděje a očekávání do něj vložené. A soudě podle reakcí kritiky i hráčů se tak i stalo.”

„I v Evropě jsme zaznamenali obrovský ohlas a poptávku po hře „Gears of War““, řekl Richard Teversham, marketingový ředitel divize Home and Entertainment pro oblast EMEA. “Tento titul obsahuje nové a vzrušující prvky a je skvělým příkladem toho, jak se společnost Microsoft zasazuje o tvorbu originálních a chytlavých her pro hráče ze všech koutů světa.”

Tiskové zprávy

Diskuse