Nová řada Acer Aspire E

28. 11. 2006 17:58    Rubrika: Tiskové zprávy

Nová řada Acer Aspire E: Skutečné centrum digitální zábavy.

Nová řada Acer Aspire E

TISKOVÁ ZPRÁVA – v původním znění

Neobyčejně zábavné.

Společnost Acer, čtvrtý největší prodejce na světovém trhu IT (zdroj: údaje společnosti Gartner za 2. pololetí 2006), dnes představila tři nové stolní osobní počítače řady Aspire E, které jsou určeny pro zábavu a v novém designu nabízejí nejmodernější technologie.

Řada Acer Aspire E představuje přirozený vývojový stupeň tradičních osobních počítačů určených pro uživatele, kteří hledají stolní počítač s nejvyšším výkonem, snadnou rozšiřitelností, flexibilitou, zabezpečením dat a multimediálními funkcemi poslední generace.

Počítač Aspire řady E, který se dokonale hodí do pracovny i do ložnice, nedávno získal cenu za design Red-Dot, což je jedna z nejprestižnějších cen udělovaných za vynikající design.

Počítače Acer Aspire E380, E560 a E700, vybavené nejvýkonnějšími technologiemi, umožňují uživatelům pracovat s nejnovějšími multimediálními aplikacemi i hrát nejnovější hry a dále přizpůsobit konfiguraci počítače svým potřebám. Uživatelé si mohou vybrat jeden pevný disk s kapacitou 160 GB nebo až čtyři 400 GB disky Serial ATA s podporou technologie RAID (technologie RAID umožňuje optimálně využívat kapacitu a výkon disku pro ukládání dat a chrání data v případě selhání jednoho disku). Uživatelé se tedy mohou spolehnout, že data jsou uložena optimálním způsobem. Možnost volby procesorů Intel Core 2 Duo, Pentium D či Pentium 4, AMD Athlon 64 X2 a AMD Sempron, jakož i ideální optické jednotky a komunikačního rozhraní dokazuje, jak je uživatel doslova rozmazlován.

Elegantní šasi počítačů řady E je navrženo tak, aby umožnilo rychlý přístup při modernizaci či údržbě systému. Stačí jednoduše otevřít skříň bez použití nástrojů a vyměnit pevný disk nebo instalovat optickou mechaniku či kartu do PCI slotu.

Všechny stolní osobní počítače Acer Aspire jsou vybaveny inovativní univerzální utilitou Acer eRecovery Management, která nahrazuje disky CD-ROM pro obnovení systému dodávané výrobcem, a dále může být využita jako samostatný, neobyčejně stabilní manažer pro zálohování a obnovení systému. Utilita využívá skrytou část pevného disku pro snadnou obnovu operačního systému do původní tovární instalace. Acer eMode Management je komplexní multimediální utilita, která přináší digitální zábavu domů a zvyšuje úroveň domácí zábavy. Zajišťuje snadný přístup k ovládání televize, videa, hudby, obrázků, FM rozhlasu a internetového rádia prostřednictvím pohodlného dálkového ovladače.

Acer Aspire E700 – Technologie zítřka
Počítače řady Acer Aspire E700 jsou dodávány s volitelnými procesory Intel Core 2 Duo nebo Pentium D s podporou technologie Intel Viiv, která výrazně zvyšuje úroveň digitální zábavy a zjednodušuje uživatelům osobních počítačů Aspire přístup, sledování, správu a předvádění digitálního obsahu na nejrůznějších platformách. Jedinečná platforma Intel Viiv umožňuje předvádět na počítači Aspire E700 jakýkoli digitální obsah kdekoli, kdykoli a na jakémkoli domácím digitálním zařízení, které je opatřeno značkou Viiv Certified.

Uživatelé mohou ve správně zkonfigurované domácí síti sledovat digitální zábavu ve všech místnostech v domě bez ohledu na rozdílné formáty médií: Zatímco Aspire E700 přehrává médium jednoho typu v pokoji, jiný člen domácnosti v další místnosti může poslouchat hudbu z internetu na domácím stereozařízení prostřednictvím digitální mediální brány, jako např. Acer MG3001-P Media Gateway. Volitelný interní televizní tuner a technologie Viiv počítače Aspire E700 umožňuje uživatelům nahrávat, zastavit i posouvat živé televizní vysílání a vytvářet vlastní knihovny videofilmů pomocí operačního systému Microsoft Media Center Edition.

Acer Aspire E560 – multimediální kokpit
Kromě bezkonkurenční nabídky procesorů Intel Core 2 Duo, Pentium D a 4 může být Acer Aspire E560 vybaven až 2 GB pamětí DDR2 s frekvencí až 667 MHz pro zajištění rychlejší odezvy, čtečkou paměťových karet typu „9 v 1“ pro karty CompactFlash® typu I a II, MultiMediaCard (MMC), Secure Digital (SD), SmartMedia™, Memory Stick®, Memory Stick PRO™ a xD-Picture Card™, které zaručují rychlý a bezpečný přenos dat.

Acer Aspire E560 představuje dokonalý doplněk digitálního domova, který je připraven na připojení nejpoužívanějších periferních zařízení včetně sluchátek, mikrofonu, digitálního fotoaparátu, skeneru i digitální videokamery. Navíc karta Gigabit Ethernet umožňuje uživatelům hrát online hry a používat širokopásmové aplikace včetně videostreamingu.

Acer Aspire E380 – Multimediální výkon
Nový počítač řady Acer Aspire E380 nabízí styl, zábavu a neobyčejně snadné ovládání: Aspire E380 je dokonale vybavený a výkonný stolní počítač, který může nabídnout progresivní funkce pro zpracování dat a neopakovatelný zážitek z digitální zábavy. Nová řada je založena na využití procesorů AMD Athlon 64 X2, AMD Athlon 64 a AMD Sempron a čipsetu nVidia GeForce 6100 či nVidia GeForce 430 MCP. Acer Aspire E380 je rovněž vybaven architekturou PCI Express 16x, která podporuje neobyčejně rychlé grafické karty příští generace VGA PCI Express.

Až 4 GB paměť DDR2 s frekvencí až 667 MHz pro dosažení krátké doby odezvy systému, technologie dual channel s větší šířku pásma pro zpracování dat a nabídka pevných disků SATA s kapacitou až 400 GB dokazují, že počítače Acer Aspire E380 zaručují nejvyšší výkon a ochranu dat.

Počítače řady Aspire E jsou dodávány s předinstalovaným systémem Microsoft XP Home Edition (s výjimkou E700), Microsoft Media Center Edition 2005 a úplným souborem utilit, jako např. Acer eMode, Acer eRecovery Management, Adobe Reader, Cyberlink Power DVD, NTI CD-Maker a Norton AntiVirus, která může být aktualizována prostřednictvím internetu. Na všechny stolní osobní počítače Acer je poskytována jednoletá záruka mail-in.

Tiskové zprávy

Diskuse