HSDPA modul Siemens s přenosovou rychlostí 3,6 Mbit/s

Siemens uvádí na trh první HSDPA modul s přenosovou rychlostí 3,6 Mbit/s

HSDPA modul Siemens s přenosovou rychlostí 3,6 Mbit/s

TISKOVÁ ZPRÁVA – v původním znění

Bezdrátový modul HC15 od společnosti Siemens spojuje technologii HSDPA (High Speed Downlink Packet Access), robustní rozhraní a způsob upevnění, s ovládáním prostřednictvím AT příkazů. Umožňuje tak rychlý a efektivní vývoj vysokorychlostních datových aplikací jako jsou brány, USB modemy nebo routery.

Siemens HC15 umožňuje stahování dat rychlostí až 3,6 megabitu za vteřinu. Modul pracuje ve frekvenčním pásmu 2100 MHz a lze jej tudíž provozovat v Africe, Asii, Evropě i v zemích Středního východu. Vývoj aplikací založených na platformě Windows usnadňuje integrovaný ovladač NDIS (Network Device Interface Specification) i rozhraní USB 2.0 Full Speed. Společnost Siemens navíc svým zákazníkům poskytuje komplexní technickou podporu během vývoje aplikace od jeho zahájení až po finální atestace.

HC15 je kompatibilní se standardy R&TTE a GCF i s požadavky regionálních síťových operátorů v Africe, Asii, Evropě a na Středním východě. Modul zároveň vyhovuje směrnici Evropské unie o použití nebezpečných látek v elektrických a elektronických zařízeních (RoHS).

HSDPA je standard pro vysokorychlostní paketový přenos dat v síti UMTS, který umožňuje až desetinásobně vyšší rychlost přenosu oproti UMTS. Výkonnost sítě z pohledu operátora je ve srovnání s GSM dvojnásobná. Kromě vyšších přenosových rychlostí dosahují aplikace založené na HSDPA sedminásobně kratší prodlevy ve srovnání s GPRS sítí. HSDPA je tak ideální pro provoz nejnovějších telekomunikačních služeb jako je přenos videa a hudby v reálném čase, interaktivní hry, vysokorychlostní stahování dat či širokopásmový přístup k internetu a elektronické poště. Podle asociace GSA (Global mobile Supplier Association) se v současné době buduje již 121 sítí HSDPA v 55 zemích světa.

Modul HC15 bude na český trh uveden v prvním čtvrtletí roku 2007.