Fujitsu Siemens CELSIUS R540 a R640

6. 12. 2006 13:36    Rubrika: Tiskové zprávy

Pracovní stanice CELSIUS R540 a CELSIUS R640 jsou nyní dostupné s procesory Intel Quad-Core

Fujitsu Siemens CELSIUS R540 a  R640

TISKOVÁ ZPRÁVA – v původním znění

Velmi tiché pracovní stanice – díky skříni s vylepšenou konstrukcí

Společnost Fujitsu Siemens Computers oznámila na fóru VISIT IT dostupnost svých pracovních stanic CELSIUS R540 a CELSIUS R640 osazených nejnovějšími procesory Intel Quad-Core. Tyto pracovní stanice jsou již mezi uživateli velmi oblíbené. Díky vylepšené skříni a technologii chlazení komponent je úroveň produkovaného hluku výrazně nižší.

CELSIUS R540 – velmi tichá kompaktní dvouprocesorová pracovní stanice.
Modely CELSIUS R540 jsou osazeny nejnovějšími čtyřjádrovými procesory Intel® Xeon® řady 5300 nebo dvoujádrovými procesory Intel® Xeon® řady 5100 a jsou dostupné v konfiguraci s celou řadou vysoce výkonných grafických PCI Express 2D karet a grafických OpenGL 3D akcelerátorů. Na první pohled kompaktní skříň poskytuje dostatek prostoru pro instalaci až čtyř pevných disků. Maximální kapacita operační paměti je 16 GB. Díky novému konceptu chlazení je navíc tento model neuvěřitelně tichý. Kompaktní pracovní stanice CELSIUS R540 byla vyvinuta pro aplikace, jejichž provoz klade zvláště vysoké nároky na výkon, například pro vývoj softwaru, 3D modelování, CAD a aplikace pro finanční předpovědi. Tento model pracovní stanice lze také zapojit do racku pro využití v clusterových řešeních. Pracovní stanice CELSIUS R540 vybavené čtyřjádrovými procesory jsou nyní dostupné za cenu od 43 170,- Kč (uvedená cena je doporučená koncová bez DPH).

CELSIUS R640 – dokonale rozšiřitelná tichá dvouprocesorová pracovní stanice.
Modely CELSIUS R640 jsou osazeny nejnovějšími čtyřjádrovými procesory Intel® Xeon® Quad-Core řady 5300 nebo dvoujádrovými procesory Intel® Xeon® řady 5100 a jsou dostupné v konfiguraci s celou řadou vysoce výkonných grafických PCI Express 2D karet a grafických OpenGL 3D akcelerátorů. Ve větší skříni je dostatek prostoru na přídavné funkce a rozšiřující komponenty. Díky novému konceptu chlazení je navíc model CELSIUS R640 velmi tichý. Díky cílenému vývoji je nová špičková pracovní stanice CELSIUS R640 zvláště vhodná pro vytváření animací virtuální reality, vizualizací, technické simulace a geografické a kartografické výpočty. I tento model lze zapojit do racku. Pracovní stanice CELSIUS R640 jsou nyní dostupné za cenu od 47 840,- Kč (uvedená cena je doporučená koncová bez DPH).

Tiskové zprávy

Diskuse