Siemens získala certifikaci Powered by SAP NetWeaver

6. 12. 2006 13:36    Rubrika: Tiskové zprávy

Servisně orientovaná architektura Siemens získala certifikaci “Powered by SAP NetWeaver”

TISKOVÁ ZPRÁVA – v původním znění

Certifikace umožní integraci HiPath 8000 a SAP NetWeaver

Komponenty Servisně orientované architektury (SOA) společnosti Siemens Enterprise Communications získaly certifikaci “Powered by SAP NetWeaver.” Touto certifikací firma SAP osvědčuje plnou kompatibilitu a interoperabilitu SOA Siemens s produkty SAP NetWeaver Portal a NetWeaver Application Server.

Servisně orientovaná architektura společnosti Siemens, nyní s certifikací “Powered by SAP NetWeaver”, poskytuje zákazníkům klíčové vlastnosti a výhody, včetně rychlejší integrace a instalace aplikací, nižších provozních a investičních nákladů na IT, efektivnějšího zhodnocení strategických investic v oblasti software, možnosti integrace v existujících IT prostředích, podpory firemních IT strategií v oblasti SOA, rychlejšího vývoje aplikací na platformě SAP NetWeaver a integrace komunikačního statutu zaměstnanců (např. "přítomen" nebo "dostupný") v podnikových procesech.

"Uvedením SOA architektury na trh podporujeme vizi SAP v oblasti firemních servisně orientovaných architektur a na této bázi hodláme pro své zákazníky a partnery vytvořit řadu nových a inovativních aplikací sloužících k integraci podnikových procesů," uvedl Timothy Steele, senior viceprezident pro oblast globálních aliancí Siemens Enterprise Communications. "Integrace těchto SOA komponent v systému HiPath 8000 navíc podtrhuje naši výraznou podporu otevřených standardů."

HiPath 8000 je jedním z mála řešení pro "otevřenou komunikaci" (Open Communications), založených na komunikačním protokolu Session Initiation Protocol (SIP) pro otevřenou komunikaci prostřednictvím IT sítí. Certifikace “Powered by SAP NetWeaver” vytváří základ pro flexibilní integraci komunikačních služeb v podnikových procesech.

Společnost Siemens registruje rostoucí akceptaci protokolu SIP a systému HiPath 8000 na trhu. Počet zákazníků implementujících řešení na bázi SIP rychle narůstá, a téměř každý týden přibývá nový zákazník na HiPath 8000. Toto řešení pro otevřenou komunikaci již v současné době využívají zákazníci ve čtrnácti zemích.

Certifikace SOA komponent společnosti Siemens pro SAP NetWeaver je výsledkem několikaleté spolupráce obou firem. Toto partnerství doplňuje spolupráce s dalšími vedoucími hráči na trhu - včetně Microsoftu - při vývoji komunikačního rámce SOA, který zkracuje lhůty k integraci komunikačních aplikací v pracovních procesech. Tento komunikační rámec šetří vývojářům čas i peníze, neboť eliminuje potřebu dalších serverů pro převod mezi proprietárními protokoly a programovacími rozhraními (API).

Platforma SAP NetWeaver tvoří technologický základ aplikačních řad mySAP™ Business Suite a SAP xApps™ i partnerských řešení. SAP NetWeaver sjednocuje integrační technologie v jednu platformu, která je předpřipravena pro integraci s podnikovými aplikacemi, díky čemuž lze tyto aplikace měnit a není třeba v takové míře provádět integrace na míru.

Tiskové zprávy

Diskuse