Skype otevře v Praze vývojové centrum

7. 12. 2006 17:27    Rubrika: Tiskové zprávy

SKYPE OTEVŘE V PRAZE VÝVOJOVÉ CENTRUM

Skype otevře v Praze vývojové centrum

TISKOVÁ ZPRÁVA – v původním znění

Skype, společnost pro celosvětovou komunikaci přes Internet, otevře v Praze počátkem roku 2007 vývojové centrum. Do konce roku 2007 má Skype v plánu přijmout až 30 hlavních softwarových vývojářů. Pracovní místa v Praze budou představovat přibližně 20 procent celkových pracovních zdrojů této společnosti v oblasti vývoje produktů.

Toto oznámení utvrzuje přítomnost Skype v České republice, kde tato společnost nedávno ohlásila co-branding partnerství s Centrum.cz, druhým největším internetovým portálem v této zemi, jenž bude propagovat software pro komunikaci přes Internet společnosti Skype.

„Je úžasné, s jak rychlým přijetím se Skype setkal u českých spotřebitelů,“ řekl Ott Kaukver, ředitel pro vývoj společnosti Skype. „Nyní navíc hledáme české softwarové experty. Patří mezi nejlepší na světě a mohou značným dílem přispět k vývoji budoucích generací našich produktů.“

Během pouhých tří let se celosvětová komunita Skype™ rozrostla na více než 136 miliónů lidí, kteří využívají výhod volání přes Skype doma, v práci a stále více i na cestách. Software, který již získal mnohá ocenění, je nyní k dispozici pro celou řadu platforem, od počítačů a PDA až po bezdrátové duální telefony a elegantní řešení s WiFi telefony, které mohou Skype využívat, aniž by vyžadovaly počítač. Vyvíjí se i charakter Skype: kromě individuálních hovorů nyní pomáhá lidem komunikovat na úrovni komunit díky inovacím, jako jsou například Skypecasts a veřejné chatování.

„Uprostřed takto výbušného růstu chceme přinášet potěšení stále většímu počtu lidí a musíme to udělat rychleji a lépe než kdykoli dříve. Náš pečlivě vybíraný český tým bude k tomuto cíli přispívat v samém jádru technologií Skype,“ řekl Ott Kaukver. „A vzhledem k tomu, že pro Skype pracují lidé již ze 33 zemí, je nám potěšením obohatit tuto směs kultur o trochu české příchutě.“

Tiskové zprávy

Diskuse