Alcatel-Lucent sjednotil komunikaci HZS

14. 12. 2006 16:02    Rubrika: Tiskové zprávy

Hasičského záchranného sboru České republiky

TISKOVÁ ZPRÁVA – v původním znění


Společnost Alcatel-Lucent dnes oznámila, že Hasičskému záchrannému sboru České republiky dodala IP komunikační řešení postavené na platformě Alcatel-Lucent OmniPCX Enterprise. Řešení zahrnuje instalaci 8500 telefonních linek a zajišťuje spojení mezi dvanácti krajskými hasičskými záchrannými sbory a generálním ředitelství v Praze.

Alcatel-Lucentem dodané komunikační řešení je plně kompatibilní s integrovaným záchranným systémem a jeho tísňovými linkami. Každý přijatý hovor je ihned zaznamenán a informace z něj předávány dále, takže není nutno při každém přepojení opakovat obsah hovoru. Systém nabízí možnost budoucího propojení s komunikačním systém zdravotnické záchranné služby a hladké spojení s komunikačním systémem bezpečnostních složek Ministerstva vnitra.

„Nový systém zjednoduší a zkvalitní komunikaci uvnitř sboru,“ uvedl generální ředitel Hasičského záchranného sboru ČR genmjr. Miroslav Štěpán. „Zvláště oceňujeme kompatibilitu s ostatními bezpečnostními složkami a tedy možnost zrychlení a zefektivnění zásahů všech složek integrovaného záchranného systému.“

Díky použití IP technologie umožňuje systém Alcatel-Lucent OmniPCX Enterprise automatický přenos telefonních hovorů na kterékoliv z 235 stanic Hasičského záchranného sboru ČR. Systém tak přináší podstatnou úsporu nákladů za poplatky telefonnímu operátorovi, navíc zajišťuje zastupitelnost regionů v případě výpadku způsobeného jakoukoliv příčinou a neomezenou mobilitu všech uživatelů sítě. V případě výpadku některého regionu je možné okamžitě přesměrovat hovory z postiženého místa do regionu jiného a virtuálně tak přesunout telefonní linky, aniž by toto bylo třeba oznamovat potenciálním volajícím.

„Dodali jsme hasičům nejmodernější komunikační systém a jsme velice rádi, že naše technologie mohou sloužit i v tak citlivé oblasti, jako je bezpečnost obyvatelstva,“ komentoval dodávku systému Jiří Nykodým, generální ředitel Alcatel-Lucent v České republice.

Tiskové zprávy

Diskuse