SafeNet spolehlivé šifrátory pro Metro Ethernet

21. 12. 2006 01:26    Rubrika: Tiskové zprávy

SafeNet: spolehlivé šifrátory pro Metro Ethernet

TISKOVÁ ZPRÁVA – v původním znění

Americká společnost SafeNet ve spolupráci s IBM úspěšně vyzkoušela v provozu své šifrátory pro Metro Ethernet sítě. Potvrdilo se při tom, že přístroje nové modelové řady SafeEnterprise Ethernet Encryptors dokáží spolehlivě chránit data přenášená přes městské, regionální a globální sítě. V České republice šifrátory firmy SafeNet prodává společnost Gesto Communications.

Ethernet v minulých letech přerostl z technologie užívané jen v místních sítí do perspektivní moderní technologie, na níž se budují městské, regionální i globální sítě. Právě městské a regionální sítě zažívají velký rozmach. Důvody jsou především finanční: Metro Ethernet umožňuje nabízet kvalitní připojení s vysokou rychlostí přenosu na klasickém metalickém vedení. Narůstající nároky na přenos dat, obrazu a zvuku je tedy možné uspokojit na stávajících kabelech – není nutné nákladně budovat nové optické sítě.

Investice do výstavby a provozu Metro Ethernetu se za poslední rok zdvojnásobily. Analytická organizace Infonetics Research dokonce očekává, že se do roku 2009 ztrojnásobí. Metro Ethernet se stane hlavní firemní technologií pro komunikace mezi sítěmi. Význam kvalitního šifrování přenosu proto bude neustále růst.

Modelová řadu šifrátorů SafeEnterprise Ethernet Encryptors je určena pro městské, regionální i globální sítě. Pro ochranu přenášených dat u nich SafeNet zvolil nové řešení. Odstranil tak nadměrné zatížení přenosových sítí a další problémy, s nimiž se potýkají tradičně užívané postupy založené na sítích IPSec VPN operující na vrstvě Layer 3.

Řada SafeEnterprise Ethernet Encryptors operuje na vrstvě Layer 2, což přináší dokonalou integraci do stávajících sítí a téměř nezhoršuje latenci přenosu dat. Tyto šifrátory umožňují uživatelům bezpečně užívat všechny výhody Metro Ethernetu, jimiž je především pokles nákladů za přenos, spolehlivost triple play (tedy souběžného přenosu hlasu, videa a dat), snadná rozšiřitelnost a správa.

Nové šifrátory používají rychlou 256 bitovou AES (Advanced Encryption Standard) enkrypci. Jsou vhodné pro zabezpečení přenosů dat v 10Mbps, FastEthernet (100 Mbps) a GbE (1 Gbps) Metro Ethernet sítích.

Enkryptory pro ethernet navazují na dlouholetou výrobu šifrátorů ve firmě SafeNet. Její přístroje již mnoho let využívá bezpočet finančních, státních a jiných organizací, včetně ozbrojených složek, v USA a dalších zemích světa. Pražská společnost Gesto Communications je dodala řadě českých zákazníků, kteří vyžadují dokonalé zabezpečení mezinárodních datových komunikací, bezpečnost bankovních dat i transakcí a ochranu citlivých osobních dat velkého počtu osob.

Tiskové zprávy

Diskuse