Intel a Microsoft Windows Vista

21. 12. 2006 01:27    Rubrika: Tiskové zprávy

INTEL A MICROSOFT WINDOWS VISTA: PODNIKÁNÍ BEZ HRANIC

TISKOVÁ ZPRÁVA – v původním znění

V roce 2006 společnost Intel uvedla na trh největší počet produktů ve své historii, včetně více než 40 procesorů postavených na špičkové energeticky efektivní mikroarchitektuře Intel® Core™. Mezi novinky patří rovněž procesory Intel® Core™ 2 Duo, které přinášejí zcela novou úroveň výkonu. Uvedení této revoluční mikroarchitektury souběžně s příchodem podnikových Microsoft Windows* Vista je unikátní situace, kdy jsou na trhu k dispozici současně zcela nové procesory a od samého základu nově postavený software. Tato novinka „dvě v jednom“ iniciuje vznik PC nové kategorie, které zásadním způsobem promění možnosti spolupráce ve firmách a dramaticky zvýší produktivitu, konektivitu, výkon a zabezpečení.

Zde je několik důvodů, proč je mikroarchitektura Intel Core klíčový prostředek k plnému využití unikátních vlastností Windows Vista:

-Nejlepší platforma pro digitální kancelář – technologie Intel® vPro™
Počítače s technologií Intel vPro, využívající procesory Intel Core 2 Duo a nejnovější integrovanou grafiku Intel, přinášejí integrované funkce správy, proaktivní zabezpečení a energeticky efektivní výkon – podnikoví uživatelé tak mohou maximalizovat všechny výhody systémů Windows Vista a Microsoft Office 2007. Díky integrované grafice Intel získají IT manažeři hardwarovou podporu nového rozhraní Windows Vista „Aero Glass“ a ovladačů WDDM (Windows Display Driver Model), což omezí zamrzání a pády systému.

-Nejlepší platforma pro mobilitu – mobilní technologie Intel® Centrino® Duo
Mobilní technologie Intel Centrino Duo přináší uživatelům Windows Vista novou úroveň produktivity, výkonu a spolehlivosti v kanceláři i na cestách. Ve srovnání s předchozí generací procesorů se uživatelé mohou těšit na vyšší výkon a při použití úspornějších režimů i na delší provoz na baterie. Čipová sada Intel® 945 Express přináší výkonnou grafiku, ideální pro plné využití grafických možností Windows Vista, a síťové rozhraní Intel Pro/Wireless 3945ABG zajišťující široké možnosti snadného připojení. Díky více než 90 000 hotspotům verifikovaným pro mobilní technologii Intel Centrino mají uživatelé bezkonkurenční volnost k bezpečné práci na počítači kdykoliv a kdekoliv.


-Bezpečnost
Stolní počítače s technologií Intel vPro a IAMT (Intel® Active Management Technology) (IAMT) IT oddělením umožňují vzdálenou správu počítačů a lepší ochranu proti bezpečnostním rizikům. To je možné díky rychlému zavádění nejnovějších bezpečnostních záplat a aktualizací, a to i v situaci, kdy jsou počítače vypnuty. IAMT rovněž přináší síťová rozhraní a výkonné nástroje, které kontrolují síťový provoz, odhalují podezřelý software a zvyšují výkon aplikací Microsoft Office se zabezpečením na pozadí. PC s technologií Intel vPro rovněž podporují modul TPM (Trusted Platform Module) verze 1.2 s šifrováním celého obsahu, což je hardwarové vylepšení zvyšující bezpečnost dat. Tuto funkci využívá například šifrování obsahu pevného disku Windows BitLocker*, takže společně ochrání citlivá data z Office před neoprávněným přístupem při ztrátě a krádeži nebo při vyřazení počítačů z provozu.

-Grafika
PC postavená na technologii Intel vPro obsahují integrované grafické řešení Intel, které podnikovým uživatelům umožňuje plné využití rozhraní Aero bez jakýchkoliv dalších investic. Firemní uživatelé získávají grafický a výpočetní výkon potřebný k provozu tohoto rozhraní a snadnému multitaskingu mezi Windows Vista a Microsoft Office 2007.

-Správa
IAMT firmám přináší dvojnásobnou ochranu. IT oddělení nyní může na dálku vyřešit pád aplikací či zamrznutí systému, které nebudou schopna ošetřit Windows Vista sama a rovněž umožňuje vzdálenou správu, obsluhu uživatelů, řešení problémů, údržbu mimo pracovní dobu a proaktivní řízení zabezpečení z jediné IT konzole.

-Spolehlivost
Microsoft Windows Vista s novými ovladači WDDM (Windows Display Driver Model) snižují frekvenci a dopad systémových problémů a pádů na uživatele. Stolní PC s technologií Intel vPro a notebooky s mobilní technologií Centrino podporují WDDM, a zvyšují tak celkovou spolehlivost systému.

-Procesory Intel Core 2 Duo a Microsoft Office 2007
Tyto procesory zajišťují špičkový výkon a efektivní využití energie, které podniky potřebují k plnému využití možností Microsoft Office 2007. Technologie Intel vPro firmám umožňuje posunutí možností multitaskingu v Microsoft Office 2007 do vyšší úrovně s vícevláknovými aplikacemi, jako je Excel 2007. Podnikoví uživatelé s mobilní technologií Centrino Duo mohou zlepšit mobilní spolupráci pomocí jednotného systému distribuce zpráv, instant messagingu a webových konferencí Microsoft Office 2007, a to bez ohledu na to, kde zrovna v danou chvíli pracují.

-Vícejádrové procesory Intel® Xeon® a Exchange Server 2007
Vzhledem k tomu, že po celém světě běží již více než 40 milionů serverů s vícejádrovým procesorem Intel Xeon, mohou si být firmy jisté, že tímto způsobem získají prostředí pro Exchange Server 2007 se spolehlivostí podnikové kategorie. Dvou a čtyřjádrové procesory Intel Xeon jsou optimalizovány z hlediska celkového výkonu, výkonu na watt a škálovatelnosti a poradí si s rostoucími požadavky na přístupy k e-mailům. Nové procesory postavené na mikroarchitektuře Intel Core umožní firmám zvyšovat koncentraci výkonu při souběžném snižování nároků na chlazení. To přináší efektivnější provoz podnikových řešení pro distribuci zpráv na Exchange Server 2007 a celkově nižší náklady na vlastnictví.

Tiskové zprávy

Diskuse