Polycom připravuje řadu produktů pro IMS

21. 12. 2006 01:27    Rubrika: Tiskové zprávy

Polycom připravuje řadu produktů pro IMS

TISKOVÁ ZPRÁVA – v původním znění

Americká společnost Polycom uvede v roce 2007 na trh novou řadu produktů, které umožní provoz videokonferencí zcela nové generace. Budou založeny na architektuře a standardech technologie IP Multimedia Subsystem. Vedle produktů IMS Polycom nabídne také řadu hybridních řešení, aby tak usnadnil hladký přechod z dnešních technologií k novým. Distributorem video a audiokonferenčních zařízení a technologií značky Polycom je v České republice společnost Gesto Communications.

Současné telekomunikační sítě jsou rozdělené na dvě části, na paketové a okruhově spínané. Technologie IMS sjednocuje přenos hlasu, obrazu i dat na paketovou bázi. IMS umožňuje paketové služby multimediální komunikace jak pro mobilní, tak pro pevné sítě. Stane se tak základem sítí nové generace.

Polycom oznámil, že jeho IMS produkty budou mimo jiné obsahovat konferenční a další servery, prostředí pro vývoj aplikací i řadu hlasových a video aplikací založených také na SIP. Představitelé firmy věří, že nová generace konferenčních a komunikačních služeb bude diametrálně odlišná od dnešní. Proto chce prostřednictvím strategie založené na IMS nabídnout svým zákazníkům z řad providerů nástroje, které jim umožní rychle navrhnout a zavést nové diferencované služby pro velké společnosti, malé firmy i jednotlivce. Rozsáhlá škála produktů a řešení, které pro ně Polycom chystá, providerům zajistí poklidný přechod na novou generaci aplikací a infrastruktury bez velkých modifikací nebo zásadních upgradů.