Nový LCD projektor HITACHI CP-X1

22. 12. 2006 13:22    Rubrika: Tiskové zprávy

Projektor Hitachi CP-X1 nabízí nedostižné spojení snadnosti používání, výkonu a přenosnosti a vytváří tak nepostradatelnou obchodní pomůcku pro profesionály na cestách.

Nový LCD projektor HITACHI CP-X1

TISKOVÁ ZPRÁVA – v původním znění



Společnost Hitachi Digital Media Group dnes oznámila uvedení nového LCD projektoru CP-X1 navrženého pro potřeby moderních mobilních profesionálů, kteří pracují v prostředí malých a středních společností i větších podniků. Díky vynikající kvalitě, jakou dokáže poskytnout jen LCD technologie, ve spojení s výjimečně nízkou úrovní hluku a odlehčeným, kompaktním provedením dokáže tento projektor podávat výkon bez jakýchkoli kompromisů. Projektor CP-X1 je však skutečně jasnou volbou pro náročné mobilní profesionály především kvůli snadnosti použití a funkcím pro komfortní předvádění prezentací.

„Cílem při tvorbě konstrukčního designu modelu CP-X1 bylo spojení požadavků pro snadné používání a přenositelnost s nároky na kvalitu, výkon a spolehlivost, kterými je společnost Hitachi vyhlášená,“ říká Axel Kutschke, hlavní ředitel divize prezentačních produktů společnosti Hitachi Digital Media Group. „Mobilní profesionál poprvé díky tomuto projektoru nemusí obětovat některý z těchto rysů – ať již snadnost použití, výkonnost, lehkost, tichost nebo komfort obsluhy. Projektor CP-X1 je ideálním řešením pro prezentace, které uživatelům nabízí klíčové výhody ve všech těchto oblastech.“

Předvádění prezentací bez nutnosti používat PC – což je již oblíbená funkce u jiných projektorů Hitachi – znamená, že uživatel uloží svou prezentaci na USB flash disk a ten pak jednoduše připojí do projektoru, když ji bude chtít spustit. Díky tomu uživatelé nemusejí s sebou na každé setkání nosit a startovat své notebooky. Pohodlí při přípravě vlastní prezentace navíc zvyšuje širokoúhlý objektiv s krátkou projekční vzdáleností, který dokáže vytvořit obraz s úhlopříčkou 60 palců (152 cm) z projekční vzdálenosti pouhého 1,5 metru. To znamená, že projektor je možné umístit blízko k projekční ploše a neruší tak účastníky setkání – a to ani v malých místnostech.

Praktičnost a snadnou využitelnost navíc rozšiřují funkce zapnutí během tří sekund a okamžitého vypnutí, které zajišťují, že projektor bude možné uvést do provozu během několika sekund od příchodu do prezentační místnosti a nebude vůbec potřeba čekat po skončení schůzky, aby jej bylo možné vypnout. Duální RGB vstup umožňuje připojit současně dva počítače, což ještě více usnadňuje situaci, když se na prezentaci podílí více osob.

Lehký, tichý a s vysokým jasem
„Snadnost použití a komfort pro předvádění prezentací by nebylo ničím, pokud by projektor nenabízel úroveň, kterou pro výkonnost a přenosnost mobilní uživatelé požadují. Tento segment trhu vyžaduje vysoký jas a kompaktnost,“ pokračuje Axel Kutschke. „Díky výjimečně nízké úrovni hluku pouhých 30 dB v tichém režimu je model CP-X1 nejtišším projektorem ve své třídě a s váhou pouze 1,7 kg patří rovněž k nejlehčím. Uživatelé se mohou také spolehnout, že jejich obraz bude vypadat skvěle díky jasu 2000 lumenů, kontrastnímu poměru 500:1 a věrným barvám, které zajišťuje LCD technologie.“

První z řady
Model CP-X1 je prvním z prvním z řady nových projektorů, které jsou určeny pro splnění specifických potřeb obchodních uživatelů. Během měsíce bude následovat projektor CP-X2, jenž bude nabízet veškeré funkce a přednosti modelu CP-X1 a bude navíc doplněn o možnosti propojení nejen pomocí kabelů, ale i bezdrátového připojení.

Dostupnost
Projektor Hitachi CP-X1 je v celé Evropě k dostání od října 2006 a model CP-X2 jej bude následovat v lednu 2007.

Tiskové zprávy

Diskuse