HP nabídne Mobile Device Management

22. 12. 2006 13:46    Rubrika: Tiskové zprávy

HP díky akvizici společnosti Bitfone Corp. nabídne firemním zákazníkům řešení Mobile Device Management

TISKOVÁ ZPRÁVA – v původním znění

Společnost HP oznámila, že podepsala dohodu o akvizici Bitfone Corp., soukromé firmy s celosvětovou působností zabývající se vývojem softwarových řešení pro mobilní zařízení, tzv. Mobile Device Management Software, a poskytováním s tím souvisejících služeb.

Tato akvizice je součástí strategie HP, jejímž cílem je posílit pozici v oblasti mobilních řešení v sektoru firemních zákazníků. Akvizice Bitfone Corp. umožní HP nabídnout zákazníkům flexibilní, modulární přístup při budování mobilní infrastruktury, které jim umožňují zvolit si přesně to, co potřebují k efektivnímu naplnění požadavků stanovených příslušnými obchodními procesy.

"Mobile device management je klíčovou komponentou pro řízení distribuovaných mobilních zařízení," uvedl Dave Rothschild, vice president, Handheld Business Unit, Personal Systems Group, HP. "Díky akvizici Bitfone Corp., HP zahrne Mobile device management do svého komplexního balíku management produktů, který obsahuje jak servery, tak desktopy a notebooky."

Mobilní zařízení se stále více stávají součástí základní IT infrastruktury, a proto rostou i požadavky kladené na jejich spolupráci se stávajícími management systémy. Tato akvizice poskytne společnosti HP softwarové nástroje, které pomáhají firemním zákazníkům redukovat náklady na provoz mobilních zařízení a usnadňují jim jejich nasazení do provozu, přemístění či výměnu.

Finanční podmínky transakce nebyly zveřejněny. Transakce by podle očekávání měla být dokončena v lednu 2007. Po jejím dokončení se Bitfone Corp. stane součástí jednotky Handheld Business Unit divize HP Personal Systems Group.

Tiskové zprávy

Diskuse