Stáhněte si vaši oblíbenou skladbu do mobilu

22. 12. 2006 13:49    Rubrika: Tiskové zprávy

Stáhněte si vaši oblíbenou skladbu do mobilu

TISKOVÁ ZPRÁVA – v původním znění

Společnost Telefónica O2 přináší svým stávajícím i novým zákazníkům nejnovější hity ke stažení do mobilního telefonu. Vybrat si mohou z katalogu, který čítá přes 2 500 nejrůznějších skladeb.

Vedle možnosti zvolit si pro svůj mobilní telefon libovolnou vyzváněcí melodii či tapetu nabízí společnost Telefónica O2 také stahování celých skladeb. Jedná se o službu "Stáhnout písničku", kterou mohou využít zákazníci O2 s vybranými typy UMTS telefonů, podporujících formáty aac nebo aac+. Oblíbenou skladbu si mohou vybrat a objednat na webových stránkách společnosti či přímo v mobilním telefonu z wapové galerie. Naleznou zde široký výběr od nejnovějších hitů přes staré rockové pecky až po filmové melodie. Vybrat si mohou na základě třicetivteřinové ukázky, kterou ke každé skladbě v katalogu Telefónica O2 nabízí. V současné době lze využít nabídku až 2 500 skladeb z produkce Warner Music. Není to konečné číslo, společnost Telefónica O2 tento seznam postupně stále více rozšiřuje.

Ačkoliv stažení celých alb zatím není součástí této služby, nespornou výhodou je nízká cena. Za jednu skladbu zaplatíte 29 Kč včetně DPH. Jednotlivé skladby jsou navíc chráněny digitálními právy, tzv. DRM ("Digital Rights Management"). Tato technologie kontroluje a omezuje obsah digitálních médií a zabraňuje jeho nelegálnímu kopírování. Namísto poslechu skladby pouze z telefonu, na který byla stažena, jak je tomu nyní, připravuje společnost Telefónica O2, do budoucna i její sdílení na jiných zařízeních - MP3 přehrávač, CD přehrávač, počítač atp.

Tiskové zprávy

Diskuse