ASUS uvádí AiGuru S2

9. 1. 2007 13:11    Rubrika: Tiskové zprávy

CES 2007: ASUS uvádí novou sérii základních desek a nový AiGuru S2

ASUS uvádí AiGuru S2

TISKOVÁ ZPRÁVA – v původním znění

Integrace práce s počítačem a komunikace s rozsáhlými možnostmi

ASUSTeK Computer Inc. (ASUS), přední dodavatel řešení pro digitální domácnosti, představil sérii tří základních desek, kartu telekomunikačního adaptéru a bezdrátový USB internetový telefon s podporou Skype volání. Základní desky M2N/TeleSky, P5B/TeleSky a P5LD2 SE, karta telekomunikačního adaptéru TA-CP600/400 a telefon AiGuru S2 jsou zkonstruovány tak, aby poskytovaly domácnostem i firmám rozšířené možnosti digitální komunikace společně se speciálními funkcemi internetového volání přes Skype.

Bohatší komunikační zážitky
AiGuru S2, bezdrátový USB internetový telefon, nabízí podporu Skype™, Windows® Vista™ SideShow™, Apple iTunes a Windows Media® Player pro bezdrátové přehrávání hudby. Telefon zůstává věrný třem hlavním zásadám konstrukce produktů ASUS – stylovost, snadnost použití a bezproblémová integrace s aplikacemi na PC. Perfektní tenký design, jasný barevný displej a podsvětlená klávesnice pak umožňují pohodlné používání AiGuru S2 doma nebo v kanceláři, a to bez ohledu na umístění počítače. Pro využití všech funkcí je doporučeno širokopásmové připojení k internetu.

Zjednodušená struktura menu AiGuru S2 a uživatelsky příjemné rozhraní umožňují snadno využívat všechny přednosti Skype. Kromě základních funkcí Skype dává AiGuru S2 uživatelům také možnost pracovat s osobními informacemi a seznamy kontaktů. Při příjmu příchozího hovoru mohou uživatelé vidět také fotografie nebo ikony (avatáry) volajících osob a jejich Skype identifikátor.

Pro bezdrátový poslech hudby je AiGuru S2 vybaven velmi kvalitním reproduktorem, ekvalizérem s pěti režimy a podporou pro streamování hudby z PC pomocí Wi-Fi technologie. Díky podpoře Windows® Vista™ SideShow™ mohou uživatelé použít AiGuru S2 také pro získání informací o posledních e-mailových zprávách.

Dynamické využití počítače s rozsáhlými možnostmi volání
Společnost ASUS dále představila sérii základních desek s doplňkem pro Skype, který mění klasické nebo bezdrátové domácí telefony na multifunkční Skype telefony. Po instalaci karty telekomunikačního adaptéru TA-CP600/400 nebo využitím základních desek M2N/TeleSky, P5B/TeleSky a P5LD2 SE mohou uživatelé používat běžné telefony pro práci se Skype a volat zdarma dalším uživatelům připojeným ke Skype, využívat nízké tarify pro volání na pevné linky nebo mobilní telefony pomocí SkypeOut™ nebo přijímat příchozí hovory pomocí SkypeIn™. Podporovány jsou také konferenční hovory, indikace čekajících hovorů, předvolby čísel a komunikace tří stran. TA-CP600 podporuje další pokročilé funkce, jako je například přesměrování volání. Pro využití všech funkcí je rovněž doporučeno širokopásmové připojení k internetu.

Nové produkty ASUS AiGuru S2, TA-CP600/400 a základní desky M2N/TeleSky, P5B/TeleSky a P5LD2 SE připravené pro Skype budou k dispozici v 1. čtvrtletí 2007.

Skype není náhradou klasických telefonních služeb a nepodporuje nouzové volání.

Základní parametry ASUS AiGuru S2
Bezdrátový standard IEEE 802.11b+g s funkcí Auto-Fallback a automatickou volbou kanálů
Displej Matice 128X128 bodů, CSTN-LCD
65 K barev
Rozměry (D x Š x V) 116 x 47 x 12,3 mm
Hmotnost (s baterií) 72 g
Audio výstup Reproduktor 0,5 W
Konektory pro
vstup/výstup Dvoukanálový konektor pro sluchátka
Konektor Mini USB: 2,5Φ(mm), 4 kontakty
Baterie Li-Ion 3,7 V / 720 mAh
Výdrž napájení Pohotovost: 25 hodin; hovor: 3 hodiny
Režim provozu Bezdrátový: v budově 30 m, venku 50 m
Kabelový: připojení přes USB port PC/notebooku
Příslušenství CD s podporou (ovladač, Skype), uživatelský manuál, pokyny pro rychlý start
USB adaptér pro bezdrátové připojení
Systémové požadavky PC se systémem Windows 2000 (SP4).Microsoft Windows XP (SP2).Procesor min. 1 GHz
Min. 128 MB paměti DRAM.Min. 15 MB volného místa na disku
Připojení k Internetu: širokopásmové (např. ADSL/kabelový modem)
Funkce
bezdrátového telefonu Podpora SkypeTM, SkypeInTM, SkypeOutTM, SkypeTM Conference
Podpora Microsoft Vista SideShow
Hlasitý telefon (Hand-Free)
Všechny funkce telefonu (odmítnutí hovoru/opakovaná volba/předvolba/příjem/vypnutí mikrofonu)
Zobrazení identifikace a obrázku volajícího
Bezdrátový přenos hudby Dálkový přístup k seznamu skladeb na iTune nebo Windows Media Player z PC/notebooku
Ekvalizér s několika režimy

Tiskové zprávy

Diskuse