Spolupráce IBM a ČVUT formou studentských projektů

9. 1. 2007 12:43    Rubrika: Tiskové zprávy

Spolupráce IBM a ČVUT formou studentských výzkumných projektů pokračuje

Spolupráce IBM a ČVUT formou studentských projektů

TISKOVÁ ZPRÁVA – v původním znění

Společnost IBM Česká republika odměnila 5. ledna nejlepší výzkumné projekty studentů pražského Českého vysokého učení technického. Projekty vznikly v rámci soutěže uspořádané pro studenty katedry počítačů Fakulty elektrotechnické ČVUT v Praze.

Program studentských výzkumných projektů navazuje na obdobný projekt z loňského roku. Studenti mají možnost si vybrat pro další zpracování v rámci bakalářských a semestrálních prací jedno z vypsaných témat. Témata projektů jsou formulována na základě konkrétních potřeb a zájmů výzkumných pracovišť na katedře počítačů Fakulty elektrotechnické ČVUT a české pobočky IBM, oddělení Voice Technologies and Systems. Oblasti rozpoznávání řeči a vizualizace převládají, ale najdeme zde témata i z jiných oborů. Při definování, analýze a zpracovávání zadání pomáhají studentům jak jejich pedagogové, tak odborníci z IBM. Jedním z cílů programu je naučit studenty řešit komplexní úlohy a svou práci dokumentovat a prezentovat.

Nejcennější pro studenty bude kromě jiného skutečnost, že autoři nejlepších z celkem asi 30 prací budou mít příležitost své projekty dále rozvíjet s podporou IBM. Součástí cen určených pro výherce je kromě finančních odměn v celkové výši 68 000 Kč také možnost pracovat na částečný úvazek v IBM. Těm nejtalentovanějším se zde nabízí příležitost pro další vědecký růst. IBM je podporuje prostřednictvím svých interních stipendií. IBM také předpokládá, že možnost seznámit se blíže s praktickým chodem a problematikou technologické společnosti bude pro studenty atraktivní a povede některé ze studentů k tomu, že spojí s IBM svoji profesní budoucnost.

Tiskové zprávy

Diskuse