Procesory Intel Core 2 Quad na trhu

9. 1. 2007 12:35    Rubrika: Tiskové zprávy

NOVÉ ČTYŘJÁDROVÉ PROCESORY INTEL PRO PC A SERVERY PŘICHÁZEJÍ NA TRH

Procesory Intel Core 2 Quad na trhu

TISKOVÁ ZPRÁVA – v původním znění

Procesory Intel® Core™ 2 Quad se čtyřmi jádry přináší revoluci v oblasti digitálních aplikací, softwaru a zařízení pro stolní PC;
uvedeny byly i dva čtyřjádrové procesory pro servery

Společnost Intel oficiálně uvádí tři nové čtyřjádrové procesory, včetně prvního modelu se značkou Intel® Core™2 Quad, která povede expanzi počítačů se čtyřmi jádry na běžný spotřebitelský trh. V nabídce společnosti Intel je tak nyní celkem devět verzí čtyřjádrových procesorů pro stolní počítače a podniková řešení.

Procesor Intel Core 2 Quad přináší do PC čtyři jádra, mozky, a tím i strhující rychlost práce a odezvy ve stále náročnějším prostředí moderních multimediálních aplikací. Procesor je v prodeji samostatně i v počítačích všech větších výrobců. Intel dále představil dva čtyřjádrové procesory pro základní servery. Dnes představené produkty vychází z revoluční řady dvoujádrových procesorů Intel Core 2 Duo a čtyřjádrových procesorů Intel® Core™ 2 Quad – celkově je nyní k dispozici už 29 modelů procesorů se dvěma a čtyřmi jádry pro stolní PC, notebooky a servery.

„Intel dnes opět přichází s něčím novým – se čtyřjádrovou technologií pro běžná PC,“ říká Paul Otellini, president a CEO společnosti Intel. „Na stůl se nám dostává výkon dřívějších sálových superpočítačů a úžasné nové možnosti.“

Vícejádrové procesory Intel jsou navrženy tak, aby uživatelům zajistily ve všech situacích příjemnější práci s počítačem. Nové procesory, postavené na mikroarchitektuře Intel® Core™, jsou určeny pro výkonné desktopy a herní PC a plně využijí vícevláknové aplikace, které jsou v těchto segmentech již k dispozici. Společnost Intel aktivně spolupracuje se softwarovými vývojáři na přípravě vícevláknových aplikací a nové generace her, které dokáží ještě lépe využít možnosti procesorů se čtyřmi jádry. Počítače vybavené čtyřmi jádry jsou ideální výbavou pro výpočetně náročné aplikace s větším počtem vláken, jako jsou Adobe After Effects*, Premiere Pro 2.0*, Windows Media Encoder*, Snapstream* či Win DVD*. V kombinaci s dostupností Microsoft Windows Vista* dochází k unikátní situaci, kdy jsou na trh souběžně uváděny nové procesory i nový operační systém.

Kromě nové úrovně výkonu tyto produkty spotřebitelům přinášejí nové možnosti multitaskingu, které rozšíří možnosti tvorby a prožívání digitální zábavy. Počítače s procesory Intel Core 2 Quad se výborně hodí k přehrávání videa a zábavy ve vysokém rozlišení a hravě zvládnou souběžný provoz náročných softwarových aplikací. Díky čtyřem výpočetním jádrům je procesor unikátně vybaven k souběžnému přehrávání různých proudů digitální zábavy v domácnosti – je to to nejlepší srdce pro PC s technologií Intel® Viiv™.

Nové čtyřjádrové procesory pro servery
Společnost Intel dnes rovněž uvádí čtyřjádrový procesor řady Intel® Xeon® 3200 pro servery s jedním procesorem. Díky mikroarchitektuře Intel Core tyto produkty přinášejí novou úroveň energeticky šetrného výkonu do prostředí základních serverových aplikací, jako jsou mailové, webové, souborové a tiskové servery. Dva nové procesory nabízí pracovní takt 2,4 GHz a 2,13 GHz, 1066MHz FSB sběrnici a 8 MB L2 cache.

Rychlý a plynulý pokrok v oblasti procesorů umožnily stálé investice společnosti Intel do polovodičových a výrobních technologií. Nejmodernější postupy společnosti Intel pomáhají omezovat spotřebu energie a zmenšovat rozměry, aby se do jednoho procesoru vešlo více výpočetních jader a byly finančně stále dostupnější.

Ceny a dostupnost
Na veletrhu CES, kde byl nový procesor Intel Core 2 Quad Q6600 (2,4 GHz) uveden trh, je také k vidění v činnosti. V prodeji je za 851 USD při odběru 1 tisíc kusů. Čtyřjádrové procesory Intel® Xeon® jsou k dostání za 851 USD (X3220, 2,4 GHz) a 690 USD (X3210, 2,13 GHz).

Tiskové zprávy

Diskuse