NETGEAR Dual-Mode DECT Cordless Phone

9. 1. 2007 12:20    Rubrika: Tiskové zprávy

Společnost NETGEAR představuje nový bezdrátový telefon Dual-Mode DECT Cordless Phone, který poskytuje zároveň podporu pro tradiční telefonní služby a službu Skype.

NETGEAR Dual-Mode DECT Cordless Phone

TISKOVÁ ZPRÁVA – v původním znění

Telefon NETGEAR Dual-Mode Cordless Phone with Skype (SPH200D) sdružuje praktičnost a popularitu tradičních telefonních služeb a úsporné celosvětové volání služby Skype v jediném bezdrátovém telefonním přístroji, který uživatelům umožňuje vytáčet a přijímat hovory v celé domácnosti.

Společnost NETGEAR, Inc. (Nasdaq: NTGR), světový poskytovatel technologicky vyspělých značkových síťových produktů, dnes oznámil uvedení svého prvního bezdrátového telefonu s duálním režimem a technologií DECT, který podporuje volání prostřednictvím pevné linky i internetové služby Skype. Základnová stanice telefonu NETGEAR Dual-Mode Cordless Phone with Skype (SPH200D) je připojena zároveň ke směrovači domácí sítě zákazníka a telefonní zásuvce ve zdi. Uživatelé tak mohou přijímat i vytáčet běžné telefonní hovory, stejně jako internetové hovory spojované službou Skype – to vše pomocí jediného sluchátka, aniž by museli být připojeni k počítači.

Přístroj SPH200D certifikovaný pro službu Skype (Skype Certified) obsahuje technologii DECT (Digital Enhanced Cordless Telephony – rozšířená digitální bezdrátová telefonie), která využívá pásmo 1,9 GHz. To telefonu umožňuje vyhnout se rušení způsobovanému sítěmi Wi-Fi a poskytnout tak větší dosah a křišťálově čistý hlasový přenos. Základnová stanice bezdrátového telefonu, jež podporuje až čtyři sluchátka, šetří spotřebitelům peníze a odstraňuje nepořádek, neboť uživatelům dovoluje zvýšit kvalitu tradiční telefonní služby a zároveň přidat výhody úsporného internetového volání se službou Skype. Přitom stačí jen nahradit v domácnosti dosud používané bezdrátové telefony.

S přístrojem SPH200D již uživatelé služby Skype nemusejí sedět u počítače, pokud chtějí zdarma komunikovat s ostatními uživateli této služby na světě. Sluchátko SPH200D, které uživatelům služby Skype poskytuje snadno použitelné rozhraní, jehož prostřednictvím mohou spravovat seznamy kontaktů a zjišťovat stav ostatních uživatelů služby.Dovoluje také volat na tradiční telefony na celém světě a přijímat hovory z nich – to vše se službami SkypeIn a SkypeOut, prémiovými produkty služby Skype pro úsporu nákladů. Služba Skype vyžaduje přístup k širokopásmového internetovému připojení.

„Pokud si uživatelé služby Skype chtěli volat se svými přáteli, byli vždy závislí na počítači . Pokud u něj nebyli ve chvíli, kdy s nimi chtěl někdo z přátel mluvit, hovor zmeškali,“ vysvětlil David Henry, ředitel produktového marketingu v oblasti spotřebitelských produktů u společnosti NETGEAR. „Pro ty, kdo mají své přátele nebo členy rodiny v zámoří, představuje služba Skype úsporný způsob, jak udržet hlasový kontakt. Přístroj SPH200D podporuje zároveň tradiční telefonní služby a internetové volání se službou Skype. Proto díky němu odpadá možnost, že uživatel hovor zmešká – ať už přes službu Skype, nebo tradiční telefonní sítě. Do bezdrátového telefonu jsme navíc zahrnuli technologii DECT, jejímž úkolem je zvýšit dosah telefonu a kvalitu zvuku. Přístroj SPH200D představuje ideální systém hlasové komunikace, kombinující praktičnost a popularitu tradičních telefonních služeb s úsporami nákladů, které přináší služba Skype. Uživatelé tak mohou zůstat ve spojení s přáteli a rodinou na celém světě.“

Ačkoliv telefon SPH200D podporuje tradiční telefonní služby a internetové volání se službou Skype, není služba Skype náhradou běžné telefonní služby a nepodporuje nouzová volání.

O produktu NETGEAR Dual-Mode Cordless Phone with Skype (SPH200D)
Bezdrátový telefon NETGEAR Dual-Mode Cordless Phone with Skype (SPH200D), první bezdrátový telefon s technologií DECT společnosti NETGEAR, kombinuje služby volání přes pevnou linku a internetové volání se službou Skype v jediném bezdrátovém sluchátku. Uživatelům umožňuje přijímat telefonní hovory z tradičních telefonů a využívat přitom výhody spočívající v možnosti hovořit s kterýmkoliv z více než 136 milionů registrovaných uživatelů služby Skype na celém světě, bez nutnosti být přítomen u osobního počítače.

Bezdrátová základnová stanice obsahuje ethernetový konektor (RJ-45), který lze připojit ke směrovači domácí sítě, a konektor pro veřejnou telefonní síť (RJ11), zapojovaný do tradiční telefonní zásuvky. Telefon SPH200D podporuje až čtyři bezdrátová sluchátka na jednu domácnost (další sluchátka lze zakoupit samostatně) a užití několika jazyků.

Malé a elegantní sluchátko přístroje SPH200D obsahuje vestavěný hlasitý odposlech a zobrazuje všechny kontakty uživatele na vysoce kvalitním barevném displeji přímo v telefonu. Uživatelé tak mají možnost jediným pohledem zjistit, kdo je online. Protože nemusejí právě sedět u počítače, když se chtějí s někým spojit, je pro jejich přátele snadnější se jim dovolat. Jedna z mnoha výhod duálního telefonu SPH200D spočívá v tom, že uživatelé mohou volat na tradiční telefony s využitím stávající pevné linky nebo služby SkypeOut, kdy minuta stojí jen pár haléřů a nejsou nutné žádné měsíční poplatky.

Produkt NETGEAR Dual-Mode Cordless Phone with Skype (SPH200D) je již nyní k dostání u hlavních maloobchodníků, přímých distributorů, na stránkách elektronických obchodů, včetně obchodu Skype na adrese skype.com/shop a u distributorů s přidanou hodnotou za doporučenou maloobchodní cenu 199,99 USD. Poskytuje se na něj dvouletá záruka a k dispozici je i nonstop technická podpora (v anglickém jazyce).

Tiskové zprávy

Diskuse