HP snižuje cenu starších modelů

10. 1. 2007 19:45    Rubrika: Tiskové zprávy

Notebooky řady HP Compaq nx7300 nahrazují produktovou řadu HP Compaq nx6300, pro jejíž stávající zásoby platí do vyprodání výrazné snížení cen, a to až o 17 %.

TISKOVÁ ZPRÁVA – v původním znění

Společnost HP oznámila, že od pondělí 8. ledna tohoto roku platí snížení cen notebooků řady HP Compaq nx6310, a to až o 17 %, slevy se však dotknou i modelů řady nx7400, nx6325 a nx9400. Jedná se o důsledek ukončení produktové řady HP Compaq nx6310. Ekvivalentním nástupcem je řada HP Compaq nx7300, v ČR oficiálně v prodeji od 2. ledna tohoto roku, která bude koexistovat s HP Compaq nx7400. Rozdíl mezi nx7400 a nx7300 je následující: nx7300 nemá docking konektor, magnesiový rám a kapsu na vizitku ze spodní strany notebooků. Cena těchto modelů začíná na hranici 14.480 Kč bez DPH.

Notebooky řady HP Compaq nx7300 představují profesionální mobilní řešení přinášející svobodu a flexibilitu při práci na cestách, všestrannou funkcionalitu a nadprůměrný výkon, to vše dodané v elegantním designu. Jsou určeny zejména pro podnikatele malých a středně velkých firem, kteří požadují cenově dostupný notebook disponující širokoúhlou obrazovkou (volitelně), technologií bezdrátového přístupu k síti (WiFi) a taktéž dlouhotrvajícím provozem na baterie. Kombinace dvoujádrového procesoru Intel Core 2 Duo s mobilní čipovou sadou Intel 945GM je zárukou příznivé vyváženosti mezi výkonem a cenou. Nechybí ani sada bezpečnostních prvků HP ProtectTools a díky odolné konstrukci a klávesnici chráněné před vylitím tekutin jsou tyto notebooky spolehlivým pomocníkem především pro uživatele pracující na cestách.

Produktová řada HP Compaq nx7300 se vyznačuje následující technickou specifikací:
• Procesor: Intel® Core™2 Duo, Intel Core Duo, nebo Intel Celeron M
• Čipová sada: Mobile Intel 945GM, nebo Mobile Intel 940GML Express Chipset
• Displej: standardní 15,4" WXGA, nebo širokoúhlý 15,4" WSXGA+
• Váha 2,54 kg (5,6 lbs), tloušťka 30 mm (1,2")
• Volitelná dvouvrstvá DVD+/-RW vypalovací mechanika s technologií LightScribe (speciální technologie potisku médií přímo vypalovacím laserem)

Nejvýraznější snížení cen se týká, mimo jiné, těchto notebooků:
• HP Compaq nx6310 GML - Intel Celeron M 430 - 15 XGA - 512MB DDRII 667MHz 1 DIMM - 80GB 5.4k - WinXPPro - DVD/CDRW F - 6 Li-Ion Int - Broadcom 802.11 b/g - (1~1~0 - Tpad - HK w 65W AC Adapter - Celeron M label - No Fingerprint Reader - 56K (cena dříve: 19.980 Kč bez DPH; cena nyní: 16.980 Kč bez DPH; sleva 15,0 %)
• HP Compaq nx7400 Intel Celeron M 430, 256MB DDR II 667MHz, 60 GB 5.4krpm, 15.4" WXGA Antiglare, DVD+/-RW DL fixed, Intel GMA 950 224MB, Modem/NIC, Broadcom 802.11 b/g, 6-cell Li-Ion Battery, HP travel battery connector, VOIP, 3x USB2.0, docking, 1394, 2.54kg, FreeDOS, 1-1-0 záruka (cena dříve: 14.980 Kč bez DPH; cena nyní: 12.980 Kč bez DPH; sleva 13,4 %)
• HP Compaq nx9420 w/Smart Card Reader & TPM - Intel Core 2 Duo T7200 - 17.0 WXGA+ - 1024MB DDRII 667MHz 1 DIMM - 100GB 5.4rpm - WinXPPro - DVD+/- RW DL Super - F - 8 Li-Ion Int - Intel 802.11 a/b/g MOW2 - BlueT - (1~1~0 - Tpad - SmartCR - Integrated TPM Security Module - HK w 90W AC Adapter - Centrino Duo Label - No Fingerprint Reader - 56K (cena dříve: 53.980 Kč bez DPH; cena nyní: 44.980 Kč bez DPH; sleva 16,7 %)