Acer první v prodeji LCD monitorů

11. 1. 2007 15:51    Rubrika: Tiskové zprávy

Společnost Acer postoupila na první místo v prodeji LCD monitorů v západní Evropě(zdroj: Context za 3. čtvrtletí 2006)

TISKOVÁ ZPRÁVA – v původním znění

Společnost Acer, čtvrtý největší prodejce na celosvětovém trhu IT (zdroj: údaje společnosti Gartner za 3. čtvrtletí 2006), postoupila na první místo v prodeji LCD monitorů na západoevropském trhu. Analytická firma Context zveřejnila údaje o prodejích “značkových” výrobků za 3. čtvrtletí, které potvrzují, že společnost Acer obsadila první místo v prodeji LCD monitorů v západní Evropě s podílem na trhu 17,9 %, přičemž v této oblasti zaznamenává trvalý růst.

Ve třetím čtvrtletí roku 2006 se podílely LCD panely Acer téměř jednou pětinou na pěti miliónech kusů prodaných v západní Evropě, což současně znamená, že se společnost Acer přiblížila ke splnění plánovaného prodeje jednoho miliónů kusů. Společnost zaznamenala vynikající výsledky především se svou řadou širokoúhlých monitorů AL2216Wsd, AL2223W, AL2423W a AL2623W a dosáhla v prodeji monitorů s úhlopříčkou 22 až 29” podílu na trhu 32,5 %.

Tyto údaje jasně dokazují, že úsilí společnosti Acer vyvíjet a navrhovat vysoce kvalitní, spolehlivé a technicky progresivní systémy s vynikajícím poměrem ceny a výkonu přináší úspěch. Nabídku LCD monitorů Acer tvoří šest řad – Ferrari, Prestige, Office, Gamers, Performance a Value, které se vyznačují optimálním obrazem, snadným připojením a nejvyšší užitnou hodnotou, jež ocení každý uživatel.

“Pro nabídku LCD monitorů Acer jsou charakteristické přesně definované řady výrobků a progresivní funkce určené pro jednotlivé cílové segmenty,” vysvětluje Oliver Ahrens, Product Business Manager Display Products společnosti Acer. “Analýza údajů firmy Context za třetí čtvrtletí roku 2006 upevnila naše přesvědčení, že uživatelé vysoce oceňují řady výrobků, které nabízíme, a že strategie společnosti Acer zaměřená na návrh a vývoj komplexních, inovativních a elegantních řešení je správná.”

Společnost Acer obsadila v prodeji LCD monitorů první místo ve Švýcarsku (s podílem na trhu 33,3 %), v Itálii (s podílem na trhu 28 %), ve Španělsku (s podílem na trhu 24,2 %), ve Finsku (s podílem na trhu 23,3 %) a poprvé i ve Velké Británii (s podílem na trhu 11,1 %).

Společnost Acer vykázala vynikající výsledky na trzích střední a východní Evropy - zvýšila svůj podíl na trhu ve všech zemích a upevnila si první místo v České republice s podílem na trhu 27,6 % a na Slovensku s podílem na trhu 23,6 %.

Význam, který společnost Acer přikládá segmentu LCD monitorů, potvrzuje průběžná modernizace jednotlivých řad výrobků, jejímž výsledkem je komplexní nabídka vysoce kvalitních, ergonomických, spolehlivých a elegantních modelů s úhlopříčkou 15 až 26". Výrobky využívají nejmodernější technologii TFT pro dosažení nejvyšší produktivity a vynikající ochrany zraku a se svým inovativním designem představují vhodný doplněk i těch nejelegantněji zařízených domácností a kanceláří.

Na všechny LCD monitory Acer je poskytována tříletá záruka.

Tiskové zprávy

Diskuse