Apple TV vstupuje do obývacích pokojů

11. 1. 2007 15:53    Rubrika: Tiskové zprávy

Apple TV vstupuje do obývacích pokojů.

Apple TV vstupuje do obývacích pokojů

TISKOVÁ ZPRÁVA – v původním znění

Filmy, TV pořady, hudba a fotky na vaší širokoúhlé televizi.

Společnost Apple představila Apple TV, jednoduchý a zábavný způsob, jak přehrávat veškerý váš oblíbený obsah iTunes - filmy, TV pořady, hudbu, fotky a podcasty - z vašeho počítače Mac nebo PC na širokoúhlé televizní obrazovce. Prostřednictvím nového rozhraní Apple TV můžete snadno a rychle prohlížet celou svoji digitální sbírku z druhého konce místnosti pomocí dálkového ovladače Apple Remote. Apple TV lze snadno připojit k většině moderních širokoúhlých televizí. Začne se dodávat v únoru tohoto roku.

"Apple TV je jako DVD přehrávač 21. století - můžete ho připojit ke svému domácímu systému jako DVD přehrávač, na rozdíl od něj ale umí přehrávat veškerý obsah stažený z internetu, ne pouze DVD z půjčovny," řekl Steve Jobs, generální ředitel Apple. "Apple TV přehrává tentýž obsah iTunes, který si uživatelé vychutnávají na svých počítačích a iPodech. To znamená, že nyní se mohou na část filmu podívat v obývacím pokoji a na zbytek se dodívat později v iPodu."

Apple TV je vybaven 40GB pevným diskem pro uložení až 50 hodin videa, 9000písniček, 25 000 fotek nebo jejich kombinací a nabízí výstup v rozlišení high-definition 720p*. Apple TV lze jednoduše připojit k řadě širokoúhlých televizí a systémů domácího kina. Dodává se stadardně s HDMI, komponentními,analogovými a optickými audio porty. Prostřednictvím vysokorychlostní bezdrátové technologie AirPort 802.11** lze Apple TV synchronizovat s jedním počítačem a streamovat obsah až z pěti dalších počítačů přímo do TV bez jakýchkoli kabelů.***

Bezproblémová integrace Apple TV s iTunes umožňuje uživatelům vybrat si z více než 250 celovečerních filmů a 350 TV pořadů v téměř DVD kvalitě, 4 milionů písniček, 5000 hudebních klipů, 100 000 podcastů a 20 000 audioknih. Uživatelé si mohou vychutnat svoji oblíbenou hudbu na domácím hudebním systému a zobrazit slideshow svých fotek na širokoúhlé televizní obrazovce. S Apple TV lze snadno a rychle prohledávat celou digitální sbírku prostřednictvím jednoduchého a pokrokového rozhraní. Díky Apple Remote mohou uživatelé vyhledávat své oblíbené filmy, TV pořady, hudbu a fotky ze vzdálenosti až 10 metrů.

Ceny a dostupnost
Apple TV v balení spolu s Apple Remote bude k dispozici v únoru tohoto roku na Apple Store CZ (http://store.apple.cz) a u autorizovaných prodejců.
Ceny pro český trh budou stanoveny v nejbližší době.

Apple TV vyžaduje aplikaci iTunes 7 nebo novější na počítači Mac s Mac OS X verze 10.3.9 nebo novější nebo na Windows PC s Windows XP Home/Professional(SP2). Vyžaduje síť využívající bezdrátovou technologii 802.11b/g/n AirPort či AirPort Extreme nebo 10/100 Base-T Ethernet. Vyžaduje internetové připojení, doporučeno je širokopásmové připojení. Apple TV vyžaduje širokoúhlou televizi s rozlišením enhanced-definition nebo high-definition. Na Apple TV nelze přehrát hry pro iPod. iTunes Store je k dispozici v USA a vybraných zemích.
-------------
* Kapacita videa platí pro obsah iTunes v rozlišení 640x480. Kapacita hudby platí při průměrné délce 4 minuty a kódování AAC 128 Kb/s. Kapacita fotografií platí pro fotografie upravené pro prohlížení v Apple TV a přenesené prostřednictvím iTunes. Skutečná kapacita závisí na konkrétním obsahu.

** Kompatibilní s 802.11b/g/n. Založeno na přibližné specifikaci IEEE 802.11n.
*** Bezdrátové streamování videa vyžaduje síť standardu 802.11g/n.

Tiskové zprávy

Diskuse