Rychlejší výsledky s architekturou SOA od IBM

11. 1. 2007 16:15    Rubrika: Tiskové zprávy

IBM pomáhá uživatelům rychleji dosahovat výsledků s architekturou SOA prostřednictvím kvalitnějšího dodávání softwaru a systémů

TISKOVÁ ZPRÁVA – v původním znění

Nové nabídky pomáhají zákazníkům využívat robustní architekturu k efektivnějšímu a kvalitnějšímu dodávání softwaru a služeb

Společnost IBM (NYSE: IBM) oznámila řadu desktopových produktů IBM Rational Software Delivery Platform 7.0, které pomohou vývojovým týmům lépe navrhovat, realizovat a spravovat dodávání softwaru a systémových architektur s důrazem na kvalitu životního cyklu.

Tyto produkty pomáhají zákazníkům využívat spolehlivou architekturu k efektivnějšímu dodávání softwaru a služeb – zvlášť v geograficky rozmanitých a decentralizovaných prostředích, která často využívají architektury orientované na služby (SOA).

Zákazníci se při transformaci svých podnikových systémů na architekturu SOA často potýkají s tím, jak mapovat podnikové architektury a procesy na architektury služeb IT a jak automatizovat a koordinovat různé provázané služby. Navíc čím dál více systémových týmů, například vývojáři letadlových systémů nebo elektronických produktů, potřebuje pracovat s IT systémy, zvládat komplikace spojené s vývojovou prací v týmu a také dodržovat nové předpisy. Zákazníci čím dál více hledají způsoby, jak při vývoji softwaru využívat open source produkty.

IBM Rational Software Delivery Platform 7.0 je komplexní sada produktů a doporučených procesů, založených na platformě Eclipse, jež pomáhají zákazníkům řídit proces dodávání softwaru a systémů a upevňovat vazbu mezi IT a hlavními oblastmi podnikání firmy. Tyto produkty:
- urychlují realizaci výsledků architektury SOA pomocí robustního návrhu architektury a automatického poskytování služeb,
- zaručují globální integritu architektury včetně podpory komerčních aplikací,
- zjednodušují vývoj modulárních systémů pomocí dokonalejšího modelování hardwaru a softwaru a podpory standardů,
- usnadňují přijímání produktů IBM Rational založených na posledních standardech komunity Eclipse s vyšší modulárností a otevřeností.

Toto oznámení navazuje na lednové vydání nástroje Rational Systems Developer a červnové vydání nástrojů IBM Rational Software Development Platform 7.0 Team, které překlenují organizační oddělení a usnadňují tak spolupráci ve vývojových týmech, pomáhají zákazníkům zkracovat dobu vývoje produktů, snižovat náklady a zvyšovat kvalitu softwaru.

Tiskové zprávy

Diskuse