Společnosti NETGEAR a BitTorrent spolupracují

15. 1. 2007 11:04    Rubrika: Tiskové zprávy

Společnosti NETGEAR a BitTorrent spolupracují, aby přinesly filmy a televizní pořady ve vysokém rozlišení na televizory s podporou takového rozlišení.

TISKOVÁ ZPRÁVA – v původním znění

Nový multimediální přijímač NETGEAR Digital Entertainer HD (EVA8000) podporuje zábavný obsah ve vysokém rozlišení, pocházející z připravovaného online trhu firmy BitTorrent pro systémy domácího kina.

Společnost NETGEAR, Inc., světový poskytovatel technologicky vyspělých značkových síťových produktů, dnes oznámila trvalou spolupráci se společností BitTorrent, Inc., jejímž cílem je propagovat streaming staženého videa do televizorů s vysokým rozlišením (HDTV) prostřednictvím nového multimediálního přijímače NETGEAR Digital Entertainer HD (EVA8000). Společnost BitTorrent, tvůrce největší světové platformy pro přenos digitálního obsahu typu „peer-assisted“, bude se společností NETGEAR spolupracovat na marketingových a technologických iniciativách, které by zajistily nejvyšší kvalitu a nejrychlejší distribuci multimediálních souborů v domácích sítích.

Systém Digital Entertainer HD, který debutuje tento týden na veletrhu Consumer Electronics Show v Las Vegas, je elegantní multimediální přijímač typu „set-top box“. Po připojení k systému domácího kina je schopen zajistit streaming digitálních médií z počítačů, síťových zařízení k ukládání dat a multimediálních přehrávačů na bázi USB. Přijímač automaticky rozpoznává, organizuje a přehrává filmy s vysokým rozlišením, televizní pořady, hudební soubory a osobní fotografie – a navíc také internetové video, zpravodajské kanály, zprávy o počasí a rádiové programy. Port multimediálního rozhraní s vysokým rozlišením (HDMI) obsažený v přijímači podporuje formát až 1080p na velkoplošných televizorech a optický digitální audiovýstup (TOSLINK) přenáší plně digitální prostorový zvuk do digitálního audiopřijímače.

Síť BitTorrent dnes generuje téměř čtyřicet procent veškerého internetového provozu na celém světě a představuje nejefektivnější platformu k přenosu velkých souborů s vysokou kvalitou na osobní počítače a zařízení k ukládání dat v této síti. Společnost BitTorrent, jejímiž partnery je více než 20 předních studií z oblasti zábavního průmyslu a televizních sítí, plánuje nabídnout komplexní knihovnu digitálního zábavného obsahu, který bude možné stáhnout. Bude zahrnovat filmy a televizní pořady ve vysokém rozlišení. Společnost NETGEAR bude online trh společnosti BitTorrent nabízet spolu se systémem Digital Entertainer HD a na stránkách www.netgear.com. Zahájení provozu se plánuje na únor roku 2007. Společnost BitTorrent bude propagovat systém Digital Entertainer HD na stránkách www.bittorrent.com.

„Rostoucí poptávku našich zákazníků po kvalitním obsahu s vysokým rozlišením dobře uspokojí směrovače, adaptéry, multimediální zesilovače a zařízení k ukládání dat od společnosti NETGEAR,“ uvedl Patrick Lo, předseda a generální ředitel společnosti NETGEAR. „Platí však, že i při použití širokopásmového připojení je výsledný zážitek jen tak dobrý, jak dobrá je technologie zajišťující doručení obsahu přes internet a na obrazovku televizoru s vysokým rozlišením. Kvalita zvuku a obrazu systému Digital Entertainer HD – v kombinaci s rychlostí, jednoduchostí a bezpečností technologie BitTorrent – nabízí přesně ten typ zážitku, po jakém naši zákazníci touží.“

„Síť BitTorrent představuje nejrozumnější platformu pro přenos zábavného obsahu s vysokým rozlišením v síti internet,“ řekl Ashwin Navin, prezident a spoluzakladatel společnosti BitTorrent. „Těší nás, že můžeme společnost NETGEAR zařadit do naší skupiny inovačních výrobců hardwaru. Pokračujeme totiž v rozšiřování možností přenosu sítí BitTorrent za hranice osobních počítačů.“

Tiskové zprávy

Diskuse