Černobílá mechanika od LG

18. 1. 2007 16:14    Rubrika: Tiskové zprávy

Černobílá mechanika od LG

Černobílá mechanika od LG

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

LG Electronics, největší světový výrobce optických mechanik, představuje novinku v interních mechanikách pro rok 2007 – DVD RW mechaniku GSA-H42N. Interní mechanika GSA-H42N posouvá možnosti DVD vypalování dále a nabízí uživatelům možnost zápisu na média DVD+R a DVD-R a největší rychlost zápisu 18x. LG si uvědomuje i důležitost dual layer medií (DVD+/- R DL) a proto model GSA-H42N zrychluje zápis i na tato média a to na hodnotu 10x. Formát DVD-RAM, který v průběhu roku 2006 získal na oblibě pro své jedinečné schopnosti, jakými jsou možnost zápisu až 100 000x, formátování media nebo rychlý přenos dat, má maximální možnost zápisu 12x.

GSA-H42N je rovněž prvním modelem LG DVD RW, který nabízí ke standardní černé barvě předního panelu i panel náhradní – béžový. Uživatelům tak odpadá problém s výměnou mechaniky v případě, že se rozhodnou změnit barvu svého case počítače. Trend „dvoubarevných“ (černobílých) mechanik bude LG rozšiřovat i u dalších modelů DVD RW.

Novinka GSA-H42N nahrazuje současné modely GSA-H12N a GSA-H22N, které se budou prodávat až do konce měsíce ledna 2007. Oba zmíněné modely získaly od odborných médií několik ocenění, zejména pro svou kvalitu a rychlost zápisu a bezproblémový chod.

„Spojením ověřených technologií obou úspěšných mechanik do jedné získáváme stejně kvalitní a k tomu ještě rychlejší produkt. Věříme, že si uživatelé nový model GSA-H42N oblíbí stejně jako jeho předchůdce,“ řekl Radek Hadraba, Sales IT Manager LG Electronics CZ.

GSA-H42N bude na maloobchodním trhu dostupná již v průběhu měsíce ledna za doporučenou cenu 1240,- Kč včetně DPH.

Číslo 1 již po 8 let
LG Electronics je již osmým rokem číslem 1 na světě ve výrobě optických mechanik. Úspěchy svých optických mechanik započala již v roce 1999 s prvními CD RW a COMBO mechanikami. V současné době pokračuje přes úspěšné DVD RW vypalovací mechaniky SuperMulti. Koncem roku 2006 uvedla společnost LG Electronics na trh svou první Blu-ray mechaniku, která umožňuje nejrychlejší zápis na BD média na světě. LG tak potvrzuje svou vedoucí roli ve vývoji optických mechanik přístí generace. V České republice a na Slovensku se optické mechaniky LG drží na prvním místě v prodejnosti již třetím rokem. Mechaniky prodávané českou pobočkou LG Electronics jsou využívány u více než 70 % českých a slovenských assamblerů.

Tiskové zprávy

Diskuse