Philips uvádí bluetooth sluchátka

18. 1. 2007 14:20    Rubrika: Tiskové zprávy

Philips uvádí na trh bluetooth sluchátka pro MP3 přehrávače, mobilní telefony a osobní počítače

TISKOVÁ ZPRÁVA – v původním znění

Amsterdam, Holandsko – Nová série Philips stereo sluchátek s technologií Bluetooth® pro použití s přehrávači MP3, mobilními telefony, VoIP systémy a osobními počítači přináší spotřebitelům zvýšení komfortu v poslechu hudby i v mobilní komunikaci.

Nová bluetooth sluchátka Philips navrhl a vyvinul v souladu s potřebami moderních spotřebitelů, kteří se chtějí bavit a komunikovat zároveň. Pět nových modelů nabízí bezdrátovou svobodu a úplný komfort bez jakýchkoli ústupků na úkor jednoduchosti a stylu. Výrobky jsou nabízeny ve dvou provedeních, jako sluchátka s obloukem na krk a jako sluchátka do uší s páskem. Všechny modely se vyznačují kompatibilitou s nejnovějšími bluetoothovými profily a lze je tedy použít se stále se rozrůstajícím počtem bluetoothových telefonů a osobních počítačů.

Komfort v pohybu
Pro ty, kdo pro poslech hudby na cestách dávají přednost sluchátkům v plné velikosti, představuje Philips tři dobře padnoucí pohodlná sluchátka s obloukem na krk – SHB6100, 6101 a 6102. Tato sluchátka jsou určena pro cestovní použití a jejich součástí je vylepšený oblouk OptiFit vyvinutý společností Philips pro snadné nastavení optimální polohy držáků za uši bez nutnosti sejmutí sluchátek. Díky flexibilnímu kloubu je dvaatřicetimilimetrový neodymiový reproduktor umístěn nad uchem, což zajišťuje optimální zvukový výkon.

Všechny tři modely SHB61xx zajišťují bezdrátovou hands-free konektivitu pro kompatibilní mobilní telefony, a to pomocí technologie Bluetooth. Modely SHB6100 a SHB6102 jsou navíc vybaveny systémem SwitchStream, díky němuž ve sluchátkách při přijetí hovoru propojeným mobilním telefonem zazní vyzváněcí tón. Stiskem tlačítka pak uživatel může přepnout z přehrávání audia na hovor a zpět. Sluchátka SHB6102 jsou určena k použití s přehrávači MP3 (včetně těch, jež jsou vybaveny technologií Bluetooth) a jsou vybavena bluetoothovým audio adaptérem 3,5 mm. Jednoduchým spojením MP3 přehrávače s audio konektorem adaptéru je zajištěna perfektní kvalita digitálního přehrávání stereo zvuku ve sluchátkách, a to bezdrátově.

V době, kdy se z osobních počítačů stávají centra zábavy i komunikace, představují sluchátka SHB6101 ideální nástroj pro bezdrátový chat s přáteli, rodinou a blízkými prostřednictvím technologie VoIP (přenos hlasu prostřednictvím počítačové sítě). Sluchátka jsou dodávána s vysokorychlostním USB Bluetooth 2.0+EDR adaptérem, takže umožňují jak kvalitní a pohodlnou hands-free VoIP komunikaci, tak i přehrávání stereo zvuku z počítače v nezměněné kvalitě.

Diskrétní design sluchátek do uší
Mezi novými stereo sluchátky s technologií Bluetooth společnosti Philips jsou i typy označené SHB7100 a SHB7102, jež kombinují vynikající kvalitu zvuku s diskrétním páskem na krk a odlehčeným designem sluchátek do uší.

Kromě pohodlného řešení nabízejí tato sluchátka křišťálově čistou reprodukci zvuku a také technologii TailorMate. Díky této inovativní koncepci společnosti Philips mohou být sluchátka používána s náhlavními soupravami jiných značek. Propojení umožňuje konektor o průměru 3,5 mm na bluetoothové ovládací jednotce. Stylová kovová spona rozšiřuje možnosti nošení sluchátek, která mohou být buďto zavěšená na krku nebo připnutá k oblečení.

Možnosti aplikace
Vzhledem k tomu, že si mnozí spotřebitelé přejí poslouchat hudbu z různých zdrojů jako jsou mobilní telefony, osobní počítače či MP3 přehrávače, optimalizovala společnost Philips svou řadu bluetoothových sluchátek pro univerzální kompatibilitu se širokou škálou zařízení pro komunikaci a zábavu. Všechna bluetoothová sluchátka Philips fungují s většinou bluetoothových telefonů umožňujících stereo přehrávání hudby a podporujících bluetoothové profily A2DP, AVRCP, HFP a HSP.

Model/ SHB6100/ SHB6101/ SHB6102/ SHB7100/ SHB7102
Typ/ Oblouk na krk/ Oblouk na krk/ Oblouk na krk/ Do uší/ Do uší
Určeno pro/ Hudba z PC, VoIP, Mobil/ Hudba z PC, VoIP/ MP3 audio/ Hudba z PC, VoIP, Mobil/ MP3 audio
OptiFit oblouk/ Ano Ano Ano Ne Ne
TailorMate páska na krk/ Ne/ Ne/ Ne/ Ano/ Ano
Bluetoothová verze/ 1.2/ 1.2/ 1.2/ 1.2/ 1.2/
Podporované bluetoothové profily/ HSP & HFP, A2DP, AVRCP/ HSP & HFP, A2DP, AVRCP/ HSP & HFP, A2DP, AVRCP/ HSP & HFP, A2DP, AVRCP HSP & HFP, A2DP, AVRCP/
Maximální dosah/ Do 10m/ Do 10m/ Do 10m Do 10m Do 10m
SwitchStream – jediné tlačítko pro přepínání mezi hudbou a hovory/ Ano/ Ne/ Ano/ Ano/ Ano
Bezdrátové řešení hovorů/ Ano/ Ne/ Ne/ Ano/ Ne
Bezdrátové ovládání hudby/ Ano/ Ano/ Ne/ Ano/ Ne
Bluetoothový adaptér USB 2.0 +EDR Ne/ Ano/ Ne/ Ne/ Ne
3.5mm bluetoothový audio adaptér / Ne/ Ne/ Ano/ Ne/ Ano

Bluetooth je registrovaná ochranná známka společnosti Bluetooth SIG, Inc.
Pozn. Sluchátka budou na český trh uvedena ve druhém kvartále 2007. Cena se bude pohybovat kolem 3.000,- Kč v závislosti na typu sluchátek.