ASUS draft-n zaručuje kompatibilitu s 802.11n

22. 1. 2007 11:05    Rubrika: Tiskové zprávy

ASUS draft-n řešení zaručují kompatibilitu s 802.11n pomocí firmwarových nebo hardwarových upgradů

Technologii Intensi-fi od firmy Broadcom vylepšuje jejich bezdrátový výkon

ASUSTeK Computer Inc. (ASUS) oznamuje, že záruční program upgradu na připravovanou normu 802.11n pro její bezdrátová řešení, založená na návrhu této normy (označovaném jako „draft-n“), bude kvůli velkému zájmu prodloužen o další rok až do 31. prosince 2007. Toto prodloužení je učiněno ve prospěch zákazníků jako odezva na jejich očekávání v souvislosti s touto novou technologickou normou. Záruka se bude vztahovat na bezdrátový směrovač WL-500W Super Speed N a bezdrátový adaptér WL-100W Super Speed N.

Na trhu je nyní bezpočet draft-n produktů různých výrobců, kteří nejsou ochotni garantovat kompatibilitu s budoucím standardem 802.11n. ASUS je první společnost, která oznámila program upgradu na 802.11n (výměnu firmwaru nebo hardwaru) pro svoje draft-n řešení.

WL-500W a WL-100W obsahují technologii Intensi-fi od společnosti Broadcom, která je implementací návrhu normy 802.11n (draft-n). Wi-Fi® produkty, které používají čipy Intensi-fi, jsou schopny zajistit velmi rychlé a spolehlivé přenosy videa, hlasu a hudby mezi počítači, doplňkovými síťovými zařízeními a různou spotřební elektronikou. Technologie Intensi-fi nabízí také rozsáhlou kompatibilitu mezi různými značkami nové generace bezdrátových zařízení.

Na jaké produkty se vztahuje záruční program upgradu na 802.11n?
-WL-500W Super Speed N - multifunkční bezdrátový směrovač
-WL-100W Super Speed N - bezdrátová síťová karta
Tento program bude pokrývat zařízení prodaná před 31. prosincem 2007.

Kdy program upgradu začne?
Pro zajištění podpory uživatelů začne program upgradu hned, jak bude standard 802.11n schválen, a bude pokračovat po dobu 3 měsíců. Záruka však nebude obnovena. (Společnost ASUS oficiálně oznámí zahájení programu upgradu.)

Jak provést upgrade?
Pokud bude zapotřebí aktualizovat firmware, bude nejnovější verze firmwaru dostupná pro bezplatné stažení na webových stránkách společnosti.

Pokud bude potřebná výměna hardwaru, mohou uživatelé zaslat zařízení do servisních center ASUS. Společnost ASUS hradí pouze náklady na dopravu upgradovaných produktů zpět k uživatelům. Seznam servisních center bude uveden v oficiálním oznámení. Pokud bude pro podporu standardu 802.11n postačovat aktualizace firmwaru, nebude ASUS provádět žádné výměny hardwaru.

Multifunkční bezdrátový směrovač WL-500W Super Speed N
Multifunkční bezdrátový směrovač ASUS WL-500W Super Speed N využívá nejnovější návrh normy 802.11n pro zajištění vysokorychlostního přenosu dat a vynikající součinnosti mezi draft-n zařízeními. Obsahuje také nejnovější funkce Download Master a USB Pug-n’-Share pro pohodlné stahování digitálního obsahu a sdílení tiskárny, webové kamery a externích diskových jednotek.

Bezdrátový adaptér WL-100W Super Speed N
Pro využití maximální možné rychlosti přenosu musí být návrh normy 802.11n podporován i na straně klienta. WL-100W je také plně kompatibilní s dosavadními standardy 802.11b a g, což uživatelům umožňuje používat nejnovější inovace bezdrátové technologie, aniž by museli obětovat svoje předchozí investice do vybavení domácí sítě.

Společnost ASUS vytvořila tento program upgradu, aby zajistila svým zákazníkům klidnou mysl v situaci, kdy je na trhu již spousta řešení pro návrh 802.11n, ale není dosud známa definitivní podoba tohoto nového standardu ani termín jeho schválení. Bez ohledu na to, kdy bude standard 802.11n hotov, jsou zařízení ASUS WL-500W a WL-100W připravena na novou etapu bezdrátové technologie.

Tiskové zprávy

Diskuse