Lenovo D221 22 palců pro větší rozhled

23. 1. 2007 15:27    Rubrika: Tiskové zprávy

22 palců pro větší rozhled

Lenovo D221 22 palců pro větší rozhled

TISKOVÁ ZPRÁVA – v původním znění

LCD displej Lenovo D221 o velikosti dvou stran A4 nejvíce ocení analytici, programátoři a počítačoví hráči

Společnost Lenovo uvádí na český trh 22palcový, širokoúhlý LCD monitor Lenovo D221. Jeho výhody ocení nejvíce zákazníci, kteří používají rozsáhlé tabulky, například finanční analytici. V porovnání se standardním 19palcovým monitorem nabídne D221 navíc např. 6 dalších sloupečků v tabulkovém procesoru. Grafici a programátoři tak už nebudou potřebovat konfiguraci se dvěma monitory.

Potěšeni budou i fanoušci počítačových her, filmů, fotografií a zábavy. V moderních počítačových hrách totiž se širokoúhlým monitorem vidíte i prostor, který se standardním monitorem zůstává skryt. Pro počítačové hry je vhodný i z hlediska odezvy, která činí pouhých 5 ms. Filmovým nadšencům nabízí D221 jak digitální (DVI-D), tak analogové vstupy.

Zákazníci z obchodní sféry mohou v kancelářských aplikacích srovnávat stránku vedle stránky v reálné velikosti, finanční informace jako zprávy a tabulky vývoje trhů se tak dají ukázat velice jednoduše - můžete si otevřít 2 strany A4 v reálné velikosti a nemusíte se zabývat tím, kolik oken máte vlastně otevřeno.

Lenovo D221 podporuje i novinku operačního systému Windows Vista – na displeji lze zobrazit postranní lištu (SideShow).

Rostoucí obliba širokoúhlých monitorů

Širokoúhlé monitory si našly cestu na pracovní stoly finančníků, programátorů i grafiků. Jejich oblibu si můžeme vysvětlit jejich pro lidské oči přirozenějším poměrem stran a také lepším využitím při práci. Na rozdíl od běžných monitorů s poměrem úhlopříček 4:3 a 5:4 pracují širokoúhlé monitory s poměrem stran 16:9 a 16:10. S tím, jak se rozšiřuje nabídka, ceny širokoúhlých LCD klesají a přibývá i softwaru, který umí výhod širšího pohledu využít. „Předpokládáme, že v tomto roce budou širokoúhlé monitory zaujímat zhruba 20 procent z celkového objemu prodaných LCD displejů,“ předjímá vývoj na trhu Petr Toman, generální ředitel Lenovo Czech Republic.

Lenovo D221 v kostce

Elegantní černý displej Lenovo D221 s jasným obrazem a rozlišením 1680 x 1050 pixelů nabízí rychlou odezvu a jednoduchý přístup do nastavení obrazu a vstupu. D221 má všechny vlastnosti technologie Lenovo ThinkVantage Design, naklápěcí stojánek a přímý vstup do automatického nastavení obrazu, nastavení vstupu a jasu. Aplikace s nižším rozlišením jsou zvětšeny tak, aby efektivně zaujímaly celou plochu monitoru.

Technická data:

• Lenovo D221 LCD Monitor
• 1680 x 1050 maximální rozlišení s 22palcovou/559mm pracovní plochou
• 16:10 poměr stran
• 300 cd/m2 jas monitoru a 700:1 kontrastní poměr (obvykle)
• Pozorovací úhly 176/176 stupňů
• 0.282 mm rozteč obrazových bodů s 5 msec obvyklou dobou odezvy
• Analogový (15 pin D-shell) a digitální (DVI-D) vstup
• Displej v 7 jazycích – dostupný přes uzamykatelné kontrolky
• VESA DDC-CI Plug and Play capability – pro jednoduché nastavení**
• ISO standard 13406 part 2 capability – pro dokonalý obraz**
• ENERGY STAR – pro úsporu energie**
• Odnímatelný nastavitelný stojánek – umožňuje umístění na stole i na teleskopickém držáku.
• Kompatibilní s Kensington zámečky

Ceny a dostupnost

Lenovo D221 22” se prodává v České republice od ledna 2007 za cenu 9.790,- Kč bez DPH.

**V závislosti na konfiguraci.

Tiskové zprávy

Diskuse