Nové rozhraní Intel Next Gen Wireless N

24. 1. 2007 15:53    Rubrika: Tiskové zprávy

NOVÉ BEZDRÁTOVÉ ROZHRANÍ INTEL PRO NOTEBOOKY PRO VYŠŠÍ RYCHLOST A LEPŠÍ DOSAH

Nové rozhraní Intel Next Gen Wireless N

TISKOVÁ ZPRÁVA – v původním znění

Nový program kompatibility pro uživatele Intel® Centrino® s Wireless-N

Společnost Intel dnes představila nové síťové rozhraní Intel® Next-Gen Wireless-N, novou generaci bezdrátového komunikačního řešení pro mobilní technologii Intel® Centrino® Duo a ostatní notebooky založené na technologiích Intel. Uživatelé se mohou těšit na lepší připojení do bezdrátových sítí, vyšší rychlost a možnost pracovat s několika náročnými aplikacemi najednou bez přerušení. Domácí síť a digitální zábava tak dostávají nový rozměr.

Vzhledem k tomu, že se do notebooků ve stále větší míře stahuje obsah vyžadující širokopásmové připojení, jako jsou filmy, videa a hudba, je potřeba výkonnější síťové řešení. Technologie Intel Next-Gen Wireless-N je postavena na předběžné verzi Wi-Fi specifikace 802.11n, která uživatelům přináší až pětkrát** vyšší výkon a dvakrát větší dosah bezdrátového připojení – a přitom umožňuje o hodinu delší provoz notebooku na baterie, než tomu bylo u stávajících Draft-N produktů.**

Souběžně společnost Intel spouští program „Connect with Centrino“. V rámci tohoto programu Intel spolupracuje s předními dodavateli přístupových bodů (Access Point, AP), jako je Asus, Belkin, Buffalo, D-Link či Netgear, na zajištění nejvyššího stupně kompatibility a výkonu. Produkt Intel Wireless-N je certifikován pro celou řadu přístupových bodů a po úspěšném absolvování důkladných testů společnosti Intel probíhajících v reálném pracovním prostředí budou tyto přístupové body označeny nápisem „Connect with Centrino“. Zákazníci si pak budou moci kupovat síťové vybavení s jistotou.

Nová technologie Wireless-N zlepšuje možnosti domácích sítí – zvláště v situaci, kdy k bezdrátové infrastruktuře přistupuje několik lidí současně a pouští komunikačně náročné zábavní aplikace obsahující hudbu a video. Rozhraní Intel Next-Gen Wireless-N omezuje „mrtvá místa“ v domě, optimalizuje přenos zábavy ve vysokém rozlišení (HD), jako jsou HD filmy, prodlužuje provoz na baterie a zároveň umožňuje plné využití stávajících přístupových bodů 802.11 a/b/g.

Tiskové zprávy

Diskuse