Prodejní rekordy Nintenda

26. 1. 2007 11:13    Rubrika: Tiskové zprávy

Nintendo zaznamenalo největší prodejní rekordy za celou dobu své existence

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Herní konzole Nintendo DS a Wii se umístily na vrcholku pomyslné stupnice „must-have“ produktů těchto Vánoc. S tisícovkami vyprodaných regálů v Evropě i USA během několika týdnů se rok 2006 stal pro společnost Nintendo vůbec nejúspěšnějším v celé jeho historii. Prodeje Nintenda DS a Wii trhaly rekordy, konzole byly vyprodány dříve, než stíhaly být dodávány. To vše poukazuje na jednu skutečnost – Evropané i Američané uvítali s otevřenou náručí tuto revoluční cestu k hraní prezentovanou společností Nintendo.

Postavení Nintendo konzolí na evropském i americkém trhu se v několika posledních měsících neustále zesilovalo až do prosince 2006, kdy byla v Evropě i v USA více než polovina prodaného videoherního hardware od Nintenda.

Obrovské prodeje nebyly ovšem způsobeny pouze nástupem nové herní konzole Wii. Dva roky po svém uvedení na trh se „dvoudisplejová“ herní konzole Nintendo DS dostala na vrchol evropského konzolového trhu. DSko si užilo prodejní rekordy o těchto vánocích, kdy od svého uvedení na trh v březnu roku 2005, dosáhly jeho měsíční prodeje maxima. Pouze v prosinci se prodalo v Evropě 1,7 milionu těchto konzolí a stalo se zde nejlépe se prodávající konzolí ze všech formátů. Ani v USA nezůstalo Nintendo DS pozadu. Během prosince zaznamenalo prodej 1,6 milionu kusů a celoroční prodeje se tak vyhouply na 5,3 milionu kusů. Kromě toho se v USA dva Nintendo DS tituly zařadily mezi Top 10 prodaných her roku 2006, a sice New Super Mario Bros. a Dr. Kawashima\xB4s Brain Training.

Herní konzole Wii uvedená na trh 8. prosince 2006, také způsobila bouři v celosvětovém videoherním průmyslu. V Evropě se stala během prvního víkendu nejrychleji se prodávající konzolí v celé historii. Během několika dnů bylo Wii vyprodáno v celé Evropě. Nintendo se snaží kontinuálně doplňovat jeho zásoby do maloobchodů, aby bylo možné uspokojit tuto nebývalou poptávku hráčů i nehráčů, ovšem navzdory této snaze jsou dodané konzole vždy okamžitě vyprodány. Během prosince se v Evropě prodalo na 700 000 Wii konzolí, v USA leží tento počet nad 1 milionem kusů od jejího uvedení na trh 19. listopadu 2006.

Prodeje Wii softwaru probíhaly v obdobném duchu. V Evropě se prodalo v prosinci více než 500 000 kopií The Legend of Zelda: Twilight Princess, což znamená, že 70% Wii vlastníků si koupilo i tuto hru. V USA byl tento podíl ještě větší, novou Zeldu si koupilo 88% šťastných majitelů Wii, tedy celkem bylo prodáno více než 900 000 kopií této hry. Kromě nové Zeldy pro Wii se velmi dobře prodávala tato hra i pro předchozí herní systém GameCube, v USA si ji celkem pořídilo kolem 600 000 hráčů, takže se tato hra zařadila mezi pět nejlépe se prodávajících her roku 2006.

Wii Play zažilo podobný úspěch s 320 000 prodanými kopiemi v Evropě. Pro 45% majitelů Wii tedy platilo, že společné hraní s přáteli nebo členy rodiny je pro ně prioritou, neboť se tato hra prodávala v balíčku společně s dalším Wii Remote ovladačem.

Na závěr bychom rádi citovali slova Laurenta Fischera, marketingového ředitele Nintendo of Europe: „S oběma systémy jsme letos zažili jedny z neúspěšnějších vánočních prázdnin v historii – prodeje Nintenda DS i Wii neustále rostou. Úspěch našich produktů o těchto vánocích jasně ukazuje, že Nintendo zpřístupnilo hraní videoher všem bez rozdílu věku nebo schopností. Stojíme tváří v tvář tak obrovské poptávce po obou těchto platformách, že bohužel nejsme schopni zajistit dostatek konzolí, i když děláme všechno možné pro to, abychom je dodávali do maloobchodů v co nejkratší době.“ Prezident Nintendo of America Reggie Fils-Aime k tomu dodává: „Naše činnost stojí nyní teprve na začátku. V roce 2007 se chceme věnovat maximalizaci výroby a distribuce, aby každý zájemce mohl vstoupit do budoucnosti hraní videoher co nejdříve.“

Tiskové zprávy

Diskuse