HP uvádí nové produkty a služby založené na WINDOWS VISTA

5. 2. 2007 15:06    Rubrika: Tiskové zprávy

"HP a Microsoft sdílejí společnou vizi, a sice přinášet zákazníkům nové zkušenosti s osobním počítačem, které se opírají o jednodušší použití, vyšší úroveň zabezpečení, více zábavy a lepší konektivitu než kdykoliv předtím," řekl Steve Ballmer, generální ředitel, Microsoft. "Jako klíčový vývojový partner úzce spolupracujeme se společností Microsoft na tvorbě širokého portfolia novátorských produktů pro domácí i podnikové využití, jež umožňují z průlomových vlastností systému Windows Vista a kancelářského balíku Office 2007 vytěžit maximum."

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění





HP zlepšuje zkušenosti domácích uživatelů s Windows Vista
Kompletní řada notebooků a stolních počítačových sestav HP Pavilion je nyní k dostání společně s operačním systémem Windows Vista. Do této kategorie spadají rovněž produkty HP TouchSmart PC a HP Pavilion tx1000 Entertainment Notebook, jež byly představeny na letošním ročníku Consumer Electronics Show (www.hp.com/go/CES2007). Vybrané modely notebooků a stolních počítačů HP mají volitelnou možnost instalace Vista Home Premium.
V rámci komplexní zákaznické podpory HP je specifická podpora systému Windows Vista nyní dostupná jako součást programu HP Total Care (prozatím pouze pro region Severní Ameriky), jenž poskytuje 24x7 servis a podporu pro produkty HP, a to i po vypršení záruční lhůty.
Zákazníci migrující na systém Windows Vista mohou využít specializované služby HP SmartFriend, která v rámci osobních lekcí přes internet poskytuje účinnou pomoc s přenosem souborů, fotografií, s nastavením systému či síťové konektivity. Služba je dostupná ve 45ti, resp. 75timinutové variantě za cenu \$59.99, resp. \$99.99 USD.
Osobní počítače HP dodávané se systémem Windows Vista jsou vybaveny softwarovým nástrojem HP Total Care Advisor, který z jediného místa poskytuje ucelenou sadu klíčových informací o daném produktu včetně sériových čísel, záruční lhůty, nápovědy, aktuálního stavu diskového prostoru, připojených periferií či dalších systémových komponent – uživatelské prostředí se vyznačuje velkými ikonami s jednoduchými vysvětlivkami. Pro zajištění optimálního výkonu podporuje nástroj HP Total Care Advisor funkci automatického stahování důležitých aktualizací ovladačů prostřednictvím služby HP Update, kontroluje provozní vlastnosti systému jako například stav baterie a navíc umožňuje odhalit přítomnost nežádoucího softwaru v počítači.
Veškeré stávající a budoucí tiskové a zobrazovací produkty HP jsou plně podporovány operačním systémem Windows Vista - stejně tak je podporováno cca 97 % tiskových a zobrazovacích produktů vyrobených společností HP v uplynulých pěti letech. Tato podpora je řešena prostřednictvím softwarových ovladačů, které jsou dostupné ke stažení na webových stránkách společnosti HP a dalších 280 ovladačů pro tiskárny a scannery HP je přímo součástí operačního systému Windows Vista.

HP usnadňuje firemním zákazníkům přechod na Windows Vista
V zájmu optimalizace pracovní produktivity mezi firemními zákazníky všech velikostí nabízí společnost HP produkty Windows Vista, Office 2007 a Microsoft Exchange Server 2007 v rámci celého portfolia produktů a služeb určených pro segment firemních zákazníků. Zahrnuty jsou veškeré počítačové systémy, tiskové a zobrazovací produkty, služby poskytované v rámci HP Services, serverové řady HP ProLiant a BladeSystem i produkty kategorie HP StorageWorks a HP Software.
Společnost HP poskytuje firemním zákazníkům zvýšenou bezpečnost, spolehlivost a jednoduchost při používání svých produktů tím, že operační systém Windows Vista dodává v rámci téměř všech certifikovaných notebooků, stolních počítačů a pracovních stanic určených pro podnikové využití.
Společnost HP jako první na světě získala certifikaci Windows Vista Premium (pro produkt HP xw9400 Workstation). Certifikaci Vista Premium již obdržely také LCD monitory HP LP3065 a HP LP1965.
Mnoho klíčových tiskových technologií použitých v operačním systému Windows Vista vzniklo na základě spolupráce mezi společnostmi HP a Microsoft. Firma HP například prováděla znalecké posudky potřebné pro vývoj technologie Microsoft Unidrive Printing Architecture a vytvořila interní strukturu formátu XPS. Dále se přímo podílela na vývoji kancelářského balíku Office 2007 z hlediska použití barev v dokumentech a jejich optimalizace pro tisk.

Nasazení produktů s českou verzí operačního systému Microsoft Windows Vista plánuje lokální pobočka v závislosti na dostupnosti lokalizované verze.
Další informace týkající se produktů HP certifikovaných pro operační systém Windows Vista, včetně ovladačů ke stažení, naleznete na:
www.hp.com/go/windowsvista

[1] Pro využití některých vlastností systému Windows Vista je zapotřebí vlastnit specifický hardware, pro více informací navštivte:
www.microsoft.com/windowsvista/getready/hardwarereqs.mspx
www.microsoft.com/windowsvista/getready/capable.mspx

Tiskové zprávy

Diskuse