Nová organizační struktura Acer

6. 2. 2007 14:05    Rubrika: Tiskové zprávy

Společnost Acer, čtvrtý největší prodejce na celosvětovém trhu IT (zdroj: předběžné údaje společnosti Gartner za 4. čtvrtletí 2006), dnes představila novou organizační strukturu prodejních a marketingových divizí pro oblast EMEA.

Nová organizační struktura Acer

V souladu s nedávno oznámeným programem expanze, jehož cílem je dosáhnout třetího místa na celosvětovém trhu IT, provedla společnost Acer významnou reorganizaci svých obchodních jednotek.

Nová organizační struktura vychází z rozdílného přístupu k postavení výrobků na trhu. Strategie společnosti Acer, která klade největší důraz na vývoj řešení, jež by uspokojila specifické požadavky trhu a přinesla podstatné zvýšení spokojenosti zákazníků, se odrazila i v efektivnějším systému, který je schopen zjistit skutečné potřeby zákazníků a poskytnout jim komplexní řešení.

Nová organizace je založena na dvou samostatných divizích - PROFESIONÁLNÍ a SPOTŘEBITELSKÉ a tím dokonale odráží současné rozdělení trhu. Pevná pozice společnosti Acer na trhu EMEA umožnila vytvořit novou organizační strukturu, která je orientována na tři hlavní oblasti zájmu zákazníků společnosti Acer: mobilita, sbližování a podniková sféra.

PROFESIONÁLNÍ divize je zcela zaměřena na vývoj řešení pro malé a středně velké firmy i velké podniky, jejichž účelem je splnit požadavky zákazníků tohoto zvláštního segmentu na pružnost, připojitelnost, ovladatelnost, zabezpečení a rozšiřitelnost. Profesionální služby této divize se však neomezují jen na výrobky a řešení, ale zahrnují rovněž finanční, marketingové a technické služby, které ještě více přiblíží společnost Acer zákazníkům.

SPOTŘEBITELSKÁ divize zajišťuje vývoj úplných a snadno ovladatelných řešení, která jsou určena pro oblast spotřebních IT výrobků, digitální domov a sbližování. Tato divize rovněž usiluje o další zvyšování výkonu a funkčnosti veškerých řad výrobků, které jsou určeny pro příznivce multimedií a digitální zábavy.

“Nedávno jsme oslavili 30. výročí,” uvedl Walter Deppeler, vicepresident Acer pro oblast EMEA. “a jsme hrdí, že jsme dosáhli tohoto milníku jako jedna z mála společností. V průběhu těchto třiceti let jsme uskutečnili několik organizačních změn, které byly zaměřeny na rozvoj a rozšiřování společnosti. Opět se však objevily nové výzvy, které od nás vyžadují vyšší efektivitu a flexibilitu. Jsme přesvědčeni, že nová organizační struktura nám usnadní dosažení našich cílů.”

Maticová struktura nové organizace se projevila i na zeměpisném rozdělení oblasti EMEA. Společnost Acer vytvořila čtyři nové oblasti: Západní Evropa a Severské státy, které představují nejkonsolidovanější a nejvyzrálejší trhy, a Východní Evropa a Střední východ a Afrika (MEA), což jsou trhy s podstatně vyšší dynamikou.