iPod shuffle

6. 2. 2007 20:12    Rubrika: Tiskové zprávy

Nejmenší hudební přehrávač na světě nyní k dispozici v modré, růžové, zelené, oranžové a nadále i v původní stříbrné barvě

iPod shuffle

Společnost Apple rozšířila nabídku celosvětově známého přehrávače digitální hudby iPodu shuffle. Ten je nyní k dispozici v pěti výrazných barvách: v modré, růžové, zelené, oranžové a původní stříbrné. iPod shuffle je hitem mezi zákazníky již od zahájení prodeje před třemi měsíci. Objem 8,19 cm3, váha pouhých 15 gramů a hliníkový plášť se zabudovaným klipem, z něj dělají dosud nejsnáze nositelný iPod. iPod shuffle je postaven na nápadité funkci shuffle, která umožňuje hudebním fanouškům poslouchat nepřetržitý mix jejich oblíbených písní, ať jdou kamkoli. Má kapacitu 1GB paměti flash, do které lze uložit až 240 písní. Za pouhých 2590 Kč je nyní k dispozici ve všech pěti barvách.

„iPod shuffle je nejsnáze nositelný přehrávač digitální hudby na světě,“ řekl Greg Joswiak, viceprezident společnosti Apple pro celosvětový marketing produktů iPod. „Hudební fanoušci si nyní mohou iPod shuffle vybrat v jedné z pěti výrazných barev, nebo si mohou koupit třeba jeden od každé barvy.“

iPod shuffle vydrží hrát na jedno nabití baterie až 12 hodin*. Umožňuje uživatelům přepínat v režimu náhodného přehrávání a přehrávání v uloženém pořadí (např. pro poslech nového alba).

iPod shuffle připojí uživatelé k počítači PC nebo Mac pomocí přibaleného docku. Inovativní funkce AutoFill aplikace iTunes potom do přehrávače automaticky synchronizuje optimální počet skladeb z hudební knihovny. Je dokonale integrován s aplikací iTunes 7.

Cena a dostupnost
iPod shuffle v nových barvách bude na českém trhu dostupný již během února za 2590 Kč vč. DPH, poplatků OSA a Integram a recyklačních poplatků.Součástí balení přehrávače iPod shuffle je iPod shuffle dock, pecičková sluchátka a USB kabel.

iPod shuffle vyžaduje počítač Mac s portem USB 2.0, operačním systémem Mac OS X 10.3.9 nebo novějším a aplikaci iTunes 7.0.2 nebo novějším; nebo PC s portem USB 2.0, systémem Windows 2000 (Service Pack 4), XP Home nebo Professional (Service Pack 2) a aplikaci iTunes 7.0.2 nebo novějším. Připojení k internetu je vyžadováno a širokopásmové připojení je doporučeno.

* Výdrž baterií a počet cyklů nabití se liší podle způsobu používání a nastavení. Další informace najdete na stránce www.apple.com/batteries. Hudební kapacita vychází z průměrné délky písní čtyři minuty při použití kódování AAC 128 kb/s; skutečná kapacita záleží na obsahu.