Lenovo hlavním sponzorem AT-T Williams

6. 2. 2007 20:15    Rubrika: Tiskové zprávy

Společnost Lenovo, přední výrobce počítačů a tvůrce špičkově navržených PC, oznámila uzavření špičkové sponzorské smlouvy s týmem AT&T Williams, účastníkem světového šampionátu Formule 1. Spolupráce byla oznámena při příležitosti představení nového závodního vozu pro sezónu 2007 v ústředí AT&T Williams nedaleko Oxfordu, ve Velké Británii.

Lenovo hlavním sponzorem AT-T Williams

PC technologie Lenovo se budou požívat v celém týmu AT&T Williams, počínaje sledováním činnosti zapalování, přes řízení provozu během závodů, až po správu skladů. Logo Lenovo bude zobrazeno na dominantním místě na závodních vozech sezóny 2007 řidičů Nico Rosberga a Alexe Wurze.

Formule 1 je výpočetně a datově náročný podnik, který vyžaduje zaměření a vysoké investice do inovací a vývoje a zcela závisí na výpočetní technice. Efektivní zavedení informačních technologií je klíčovou součástí strategického směřování týmu Williams F1 a jedním z důvodů jeho úspěchů na závodní trati. Tým AT&T Williams proto potřebuje vysoce výkonné, spolehlivé a robustní počítačové systémy společnosti Lenovo.

Tým AT&T Williams bude využívat PC Lenovo ve všech provozních oblastech a notebooky Lenovo se stanou nedílnou součástí přípravy vozů F1 na start, jeho vývoje, testování a výroby. Řidiči je budou například využívat při přípravě analýz. Jejich výhody dále ocení pracovníci marketingu, logistiky, plánování závodů, komunikace, skladů, vnějších vztahů s klienty, sponzory a dodavateli, stejně jako personální a finanční oddělení.

Zpráva pokračuje v anglickém originále:

“Lenovo is an international technology company obsessed with innovation, and they will undoubtedly help us achieve success in every area of our business," said Frank Williams, Team Principal of AT&T Williams. “In Formula One, teams are highly reliant on PC technology. With Lenovo's record of innovation, reliability and performance in ThinkPad notebooks and Lenovo desktops, we are confident that our team is lined up with the very best," said Alex Burns, Williams Chief Operating Officer.

“Lenovo creates the best-engineered PCs in the world, and we look forward to collaborating with the AT&T Williams engineering team in the highly competitive environment of Formula One,” said Deepak Advani, senior vice president and chief marketing officer of Lenovo. “Formula One provides an exciting platform to build Lenovo awareness in key markets worldwide, and to showcase our products and their reliability. This is a sport where cutting-edge technology is essential. We are honored to join AT&T Williams and are motivated to work with the team, its partners and the sport in building the Lenovo business and Formula One."

O týmu AT&T Williams

AT&T Williams je jedním z předních světových týmů Formule 1, držitel 16 titulů FIA Formula One World Championship a 113 vítězství v Grand Prix. Dnes tým Williams F1 zaměstnává zhruba 520 lidí, převážně ve svém hlavním 40hektarovém technologickém areálu v samém srdci britského automobilového sportu v Motorsport Valley v Oxfordshire. Společnost je v celém šampionátu FIA Formule 1 unikátní tím, že je jedinou organizací, která se věnuje čistě těmto závodům.

Mezi hlavní dovednosti společnosti patří návrh a výroba závodních vozů Formule 1 a využití těchto zkušeností v rámci každoročních závodů Grands Prix. Společnost založit v roce 1978 a dodnes ji vlastní Sir Frank Williams, společně se svým dlouholetým obchodním partnerem Patrickem Headem.

Další informace a fotografie vozů jsou k dispozici na: www.attwilliams.com