LCD monitory ASUS MW221U a MW201U

7. 2. 2007 23:25    Rubrika: Tiskové zprávy

ASUSTeK Computer Inc. (ASUS), přední dodavatel výkonných LCD monitorů, oznamuje, že jeho širokoúhlé monitory MW221U a MW201U prošly testy WHQL a byly certifikovány pro práci s operačním systémem Microsoft Windows Vista™ Premium. Oba monitory přinesou uživatelům bohatší grafické zážitky. ASUS nyní chystá další LCD monitory, které budou splňovat kritéria pro Windows Vista™.

LCD monitory ASUS MW221U a MW201U

MW221U - Širokoúhlý 22" displej s nejrychlejší 2ms odezvou a podporou HDCP
Širokoúhlý 22" monitor ASUS MW221U, který má rozlišení 1 680 x 1 050 pixelů a velký pozorovací úhel, umožňuje pracovat se dvěmi stranami A4 vedle sebe. To znamená, že je na něm dostatek místa pro současné zobrazování několika oken, a perfektně tak podporuje nové možnosti Windows Vista™, jako je například Windows Sidebar (postranní panel), nebo Internet Explorer 7.0. Uživatelé si mohou pomocí malých prográmků (gadgets) upravit Windows Sidebar na pracovní ploše Windows Vista™ tak, aby přehledně zobrazoval požadované informace (například stav počasí, kalendář, hodiny nebo kalkulačku). Nové funkce Internet Exploreru 7.0, jako jsou záložky a živé náhledy, usnadňují prohlížení oblíbených webových stránek. Širokoúhlý 22" displej MW221U umožňuje plné využití těchto nových funkcí.
Nový standard pro vysokou kvalitu
Microsoft zabudoval do Windows Vista™ také podporu pro HDCP (High-Bandwidth Digital Content Protection) jako součást svého systému sloužícího k ochraně mediálního obsahu OCPM (Output Content Protection Management). MW221U i MW201U podporují HDCP a mají vestavěný DVI vstup, což je jeden z požadavků certifikace pro Windows Vista™ Premium. Spolu s vestavěnými stereo reproduktory a konektory pro sluchátka si budou moci uživatelé MW221U a MW201U pohodlně užívat multimediální zábavu.

Zkrácená doba odezvy
Monitory MW221U a MW201U obsahují exkluzivní technologii ASUS Trace Free, která zkracuje dobu odezvy na 2 ms. Uživatelé se proto již nemusí obávat „duchovitého“ a opožděného obrazu. Model MW221U je v současnosti nejrychlejší 22" širokoúhlý monitor na trhu. Oba monitory umožňují zobrazit 16,7 milionu barev a podporují technologii ASUS Splendid Video Inteligence, která je zabudována výhradně do řešení od společnosti ASUS a optimalizuje kvalitu obrazu pro dosažení nejlepšího možného zobrazení.