Dell uvádí na náš trh první částečně odolný notebook

7. 2. 2007 23:24    Rubrika: Tiskové zprávy

Společnost Dell uvedla na český trh svůj první zodolněný notebook Latitude™ ATG™ D620 (All-Terrain Grade). Ten je určený pro zákazníky, kteří pracují venku a v netradičním prostředí. Latitude ATG D620 vyhovuje vojenským standardům odolnosti *1 a je konstruován tak, aby byl chráněn proti nárazům, vibracím, vlhkosti a dalším přírodním vlivům, s nimiž se setkávají zákazníci při práci v terénu.

Dell uvádí na náš trh první částečně odolný notebook

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Novinkou je konstrukční systém pevného disku, který je odolný vůči otřesům, dále pak klávesnice odolná vůči rozlití tekutiny, kryty portů a vysoce odolný povrchový nátěr. Notebook je konstruován tak, aby splňoval náročné podmínky například v armádě, zásahových jednotkách policie a záchranářských sborech nebo
na staveništích.

Inovace počítače vycházejí z poptávky zákazníků
„Latitude ATG je dobrým příkladem inovace výrobků společnosti Dell a její nabídky nejmodernějších systémů, které odpovídají potřebám všech, jenž často pracují v terénu.“ řekl Eric Greffier, ředitel klientských produktů ve společnosti Dell EMEA. „Odolnější, vysoce chráněný notebook, jehož obrazovka je snadno čitelná na přímém slunečním světle, je nutností pro zajištění maximální produktivity profesionálů, kteří pracují převážně venku. Jsme rádi, že se nám podařilo zareagovat na tuto poptávku zákazníků produktem, který je charakteristický prvotřídními vlastnostmi“, dodal.

Vysoký jas displeje pro optimální použití venku
Latitude ATG je vybaven 14,1 palcovým displejem se senzorem prostorového osvětlení (ALS), skleněnou ochrannou vrstvou a antireflexní povrchovou úpravou.
Je 1,5krát jasnější než většina běžných notebooků, takže je mnohem lépe uzpůsoben pro práci na přímém slunečním světle.

Technické specifikace Latitude ATG D620:
Ceny začínají od 42 690,- Kč bez DPH včetně dopravy až k zákazníkovi a tříletého servisu Next Business Day u zákazníka.

• 500 NIT LCD s antireflexní povrchovou úpravou
• 14,1palcová obrazovka WXGA (rozlišení 1280 x 800)
• Podpora až 4 GB paměti DDR2 SDRAM
• ATG LCD s osvětlením klávesnice
• Pevný disk a displej s konstrukcí odolnou vůči otřesům
• Procesory Intel™ Core 2 Duo
• Podpora systému Microsoft Windows™ Vista
• Rozšířená technologie bezdrátového připojení HyperConnect™
• Mobile Broadband – příprava na integrované řešení UMTS/HSDPA. Připojení prakticky všude v oblasti pokrytí mobilního operátora *2
• Bluetooth – bezdrátové přenosy kontaktů z počítače do telefonu
• Dvoupásmové Wi-Fi – umožňuje přistupovat k hotspotům *3
• Standardní tříletá záruku Next Business Day
• Volitelná záruka CompleteCare *4

Latitude ATG nabízí kompatibilitu bitových kopií pevného disku s modelem Latitude D620. Je také kompatibilní se všemi bezdrátovými a bezpečnostními produkty řady D a s doplňky, jako jsou dokovací stanice, replikátory portů a napájecí adaptéry. Při návrhu notebooku Latitude ATG byl kladen důraz na ochranu životního prostředí,
a proto jeho základní deska a šasi neobsahuje žádné olovo. Vyhovuje evropské direktivě RoHS a je energeticky úsporný v nejrůznějších zákaznických prostředích. Další informace o počítači Latitude ATG najdete na webu www.dell.cz/atg.

1) MIL-STD 810F
Vibrace – Počítač ATG D620 byl testován podle metody 514, procedury I, kategorií 20 a 24 normy MIL-STD 810F.
Vlhkost – Počítač ATG D620 byl testován podle metody 507.4 normy MIL-STD 810F.
Nadmořská výška – Počítač ATG D620 byl testován podle metody 500.4 pro nízký tlak (nadmořskou výšku), procedur I a II normy MIL-STD 810F.
Prašnost – Počítač ATG D620 byl testován podle metody 510.4, procedury I normy MIL-STD 810F. Této normě počítač vyhovuje s jakoukoli z následujících volitelných součástí nainstalovaných v modulu D: druhý pevný disk pro D/Module, druhá baterie pro D/Module, D/Module AirBay.

2) Tato služba je v současné době k dispozici pouze ve Velké Británii, Irsku, Francii a Německu. Zákazník musí být účastníkem sítě Vodafone. Skutečné připojení závisí na oblasti pokrytí mobilního operátora a může být ovlivněno použitým vybavením, topografií, silou signálu, konkrétním prostředím a dalšími faktory. V budovách může kvalita služby kolísat. Za pokrytí společnost Dell neručí.

3) V oblastech s dostupným bezdrátovým přístupem. V některých místech mohou být za připojení účtovány další poplatky.

4) Služba CompleteCare Accidental Damage nekryje krádež, ztrátu a poškození v důsledku požáru nebo jiného zásahu vyšší moci, ani záměrné poškození. Služba CompleteCare Theft nekryje ztrátu a krádež, k níž došlo jinak než v důsledku napadení nebo vloupání třetí stranou. Služba CompleteCare je k dispozici pouze v zemích Dell EMEA Direct. Po zákazníkovi může být vyžadováno vrácení přístroje společnosti Dell. Veškeré podrobnosti najdete na webu www.dell.cz/support

Tiskové zprávy

Diskuse