Dell zařazen do kvadrantu lídrů firmy Gartner

8. 2. 2007 14:27    Rubrika: Tiskové zprávy

Společnost Dell byla zařazena přední analytickou firmou Gartner, Inc., ve své zprávě „Magický kvadrant pro trh podnikových diskových polí střední třídy za druhé pololetí 2006“ mezi lídry v této oblasti.

Dell zařazen do kvadrantu lídrů firmy Gartner

„Společnost Dell soustavně hledá možnosti zlevnění storage systémů a optimálních řešení pro širší spektrum zákazníků. Prostřednictvím našich inovací a zjednodušením kompletní nabídky serverů a storage systémů pomáháme zákazníkům zvládat mimořádně složitý problém ochrany a ukládání jejich informací.“ uvedl Paul Kaeley, ředitel oddělení storage, Dell Europe, Middle East and Africa (EMEA).

Společnost Gartner definuje produkty diskových polí střední třídy jako redundantní diskové pole nezávislých disků (RAID), které:
• používají „dual controller“ nebo „cluster architecture“
• podporují prostředí Unix, Linux, Windows a NetWare
• nenabízejí žádnou mainframovou podporu
• mají vyšší průměrnou prodejní cenu než 24.999 USD

Podle společnosti Gartner, má dodavatel podnikových diskových polí střední třídy umístěný v tomto kvadrantu podíl na trhu, důvěryhodnost a marketingové a prodejní schopnosti nezbytné k prosazení nových technologií. Prokazuje porozumění potřebám trhu,
je průkopníkem a inovátorem a má dobře strukturované programy, které mohou stávající
i potenciální zákazníci využít při tvorbě svých strategií a infrastruktur ukládání dat.

Hodnotící kritéria společnosti Gartner se týkají samotného produktu dodavatele, navazujících služeb, celkové životnosti, systému prodeje a tvorby cen, a vlastních zkušeností zákazníků. V oblasti „komplexnosti vize“ jsou hodnoceny marketingové a prodejní strategie, porozumění trhu, strategie produktu, obchodního modelu, inovací a geografické strategie.
Více informací o úplné řadě systémů uchovávání dat společnosti Dell naleznete
na www.dell.com/storage.