NEXTLAN uvedl na trh třetí generaci analyzátoru Fluke Networks OptiView

16. 2. 2007 00:20    Rubrika: Tiskové zprávy

Nová generace integrovaného síťového analyzátoru OptiView III přináší pokročilé funkce, které zjednodušují ochranu sítě před vnitřními hrozbami.

NEXTLAN uvedl na trh třetí generaci analyzátoru Fluke Networks OptiView

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Síťový analyzátor OptiView, který slouží k pokročilé analýze na 1. až 7. síťové vrstvě, se dočkal třetí generace. Výrobce Fluke Networks ho rozšířil o několik významných funkcí. Díky nim se OptiView III stal jediným přenosným integrovaným síťovým analyzátorem, který podporuje správu infrastrukturních změn, zavádění nových aplikací a technologií, řešení problémů s výkonem sítí a aplikací a který také chrání síť před vnitřními útoky.

Nejzásadnější novou funkcí OptiView III je Free String Match, která umožňuje vyhledávání jakékoliv množiny slov či frází v síťovém provozu bez ohledu na jejich pozici v síťovém paketu. Funkce Free String Match umožňuje vyhledávání a zachytávání síťového provozu s hledanými frázemi v nešifrovaných e-mailech, webových stránkách či přenášených souborech.

Administrátorům Free String Match usnadňuje detekci nedovoleného obsahu v síti, např. streamovaných médií či aplikací P2P. Snadno lze zachytávat provoz sítě i v době chyby na serveru a snadněji tak odhalit její příčinu. Také problémy s nestálým výkonem sítě lze pomocí Free String Match diagnostikovat rychleji. Při použití běžných prostředků může jejich řešení zabrat dny až týdny, zatímco s OptiView III lze snadno zachytávat provoz v době, kdy k chybám nebo nestálému výkonu dochází.

Mezi další užitečné nové funkce třetí generace analyzátoru OptiView patří správa změn infrastruktury a podpora nasazování nových aplikací na gigabitových sítích. OptiView III nově nabízí analýzu aplikací na gigabitových sítích v reálném čase. Uživatelé si mohou zvolit koncové body a provést traceroute na třetí, resp. druhé síťové úrovni (layer 3 nebo layer 2) a detekovat tak switche či routery, přes které probíhá sledovaná komunikace. Tato funkce značně šetří čas při nasazování nových aplikací ve vysokorychlostních sítích, neboť již v počátku umožní identifikovat potenciální problematická místa sítě.

Třetí generace analyzátoru OptiView umožňuje profesionální pohled do sledované sítě. Pro detailní analýzu jednotlivých oblastí pak nabízí škálu možností, mezi něž například patří:

• vyjímatelný disk pro zvýšenou bezpečnost
• volba Expertní analýza, pomáhající v dekódování paketů
• hodnocení kvality hovorů VoIP a měření QoS
• analýza kabelových i bezdrátových sítí
• software InterpretAir a AnalyzeAir, který rozšiřuje možnosti OptiView III v oblasti bezdrátových sítí
• měření prostupnosti sítě, díky níž lze efektivně plánovat náklady na vnější spojení
• modul OptiView Fiber Inspector, který umožňuje snadným způsobem testovat optická vlákna

Více informací lze získat na adrese http://www.fluketestery.cz.

Tiskové zprávy

Diskuse